Ingezonden persbericht


Kosteloos werkboek Syntens legt basis voor digitaal ondernemen

Innovatieve ondernemers die hun concurrentiekracht willen versterken, kunnen vanaf deze maand kosteloos het werkboek 'Klaar voor digitaal ondernemen?' bestellen bij Syntens. Het werkboek toont op een zeer praktische manier hoe ondernemers met inzet van ICT hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren.

Aan de hand van twintig thema's zien ondernemers hoe ICT kan helpen om efficiënter en succesvoller te werken. De thema's hebben onder meer betrekking op inkoop, verkoop, logistiek, administratie en personeel & organisatie. Aan bod komen praktijkvoorbeelden van collega-ondernemers, voordelen en knelpunten van digitaal zakendoen. Verder ondersteunt het werkboek ondernemers bij het opstellen van actieplannen. Zo ontdekken de lezers direct op welke terreinen ICT hun eigen organisatie voordeel kan bieden.

Ondernemers met vijf of meer medewerkers krijgen extra ondersteuning van Syntens. Wanneer zij na het lezen van het werkboek aan de slag willen, komen ze in aanmerking voor kosteloze workshops over de specifieke thema's en een individueel adviestraject.

Syntens geeft dit werkboek uit in het kader van 'Nederland gaat digitaal', een stimuleringsprogramma van het ministerie van Economische Zaken. Dit project heeft tot doel het Nederlandse MKB vertrouwd te maken met het gebruik van internet en elektronisch zakendoen. Syntens stimuleert mkb-ondernemers, onafhankelijk en belangeloos, via tal van projecten tot innovatie in de onderneming, zowel technologisch als bedrijfsmatig.

Het werkboek vormt een vervolg op het eerder uitgegeven werkboek 'WWW voor het MKB', dat hulp biedt bij het opzetten van een eigen website of het verbeteren van een bestaande website. De werkboeken zijn kosteloos aan te vragen bij Syntens via www.syntens.nl/werkboeken of telefonisch via 010 - 424 60 60.

-------------------------------------------

Over Syntens

Syntens is de organisatie voor ondernemers die willen en kunnen vernieuwen. Zij stimuleert en begeleidt ondernemers bij innovatie in de meest brede zin van het woord. Syntens draagt met kennis, contacten, diensten en projecten bij aan het versterken van het innovatievermogen van deze bedrijven die op technologisch, organisatorisch of bedrijfsmatig gebied willen vernieuwen. Hiervoor beschikt zij onder andere over een uitgebreid kennisnetwerk van bedrijven en instellingen om de ondernemer te koppelen aan de juiste (markt)partijen. De organisatie telt 15 vestigingen verspreid over Nederland en een Centraal Kantoor in Den Haag. Bij Syntens werken 450 mensen die dagelijks het midden- en kleinbedrijf adviseren. Jaarlijks verstrekken zij 20.000 adviezen aan het MKB. De activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.


---

Syntens
Vestiging Utrecht

http://www.syntens.nl

Bezoekadres:
Waterstraat 47
3511 BW UTRECHT
Tel: (030) 232 46 00 Fax: (030) 234 30 67

Postadres:
Postbus 8550
3503 RN UTRECHT