Ingezonden persbericht


Rackserver introduceert nieuw serverconcept voor het MKB

Complete OfficeServers met besturingssysteem naar keuze

Zoetermeer, 16 juni 2005 - Rackserver, leverancier van hardwaresystemen voor serverparken en datacenters, introduceert een nieuw serverconcept voor het midden- en kleinbedrijf. Met de OfficeServer beschikken bedrijven in deze markt over een krachtig en flexibel systeem dat compleet geleverd wordt met een besturingssysteem naar keuze. Bedrijven hebben daarbij de keus uit Mandriva Linux, Windows 2003 Server SBE en SBE Premium en Nitix.

Halvard Woei A Sioe, directeur van Rackserver, heeft vooral hoge verwachtingen van Nitix. "Dit is een op Linux gebaseerd besturingssysteem voor servers, dat zich onderscheidt door zijn compleetheid. Nitix biedt een stabiel platform voor de ondersteuning van een bedrijfsnetwerk, inclusief storage, beveiliging en applicaties in een makkelijk te beheren omgeving. Nitix biedt tevens webdiensten, file- en print-services en back-up- en recovery-diensten. De complexiteit van dit besturingssysteem is relatief klein, waardoor een bedrijf ook profiteert van lagere kosten. Wij spelen met deze servers optimaal in op de vraag in de markt naar krachtige en robuuste systemen tegen een sterk concurrerende prijs."

Het Nitix-besturingssysteem staat bekend om zijn betrouwbaarheid, snelle herstelbaarheid na een storing, de ingebouwde beveiligingsmogelijkheden en de uitgebreide netwerkvoorzieningen. Het pakket wordt standaard geleverd met belangrijke extra's, waaronder ExchangeIt! Server. Dit is een betrouwbaar en eenvoudig te onderhouden alternatief voor Microsoft Exchange Server en een standaardonderdeel van Nitix. Deze groupware-oplossing werkt naadloos samen met de client-software van Microsoft Outlook, Ximian Evolution of via een Webbrowser en voorziet in groepscoördinatie, gedeelde agenda's, gedeelde contactpersoonlijsten en gedeelde takenlijsten. Nitix wordt tevens standaard geleverd met een praktische oplossing voor Customer Relationship Management. De software is in de Verenigde Staten inmiddels vele malen in de prijzen gevallen.

De OfficeServers worden voor klanten volledig op maat samengesteld. Ook zorgt Rackserver voor het uitvoerig testen van de systemen. Woei A. Sioe: "Daardoor kan een klant meteen aan de slag met de servers en hoeft men geen tijd te verspillen aan allerlei installatiewerkzaamheden. Wij leveren de servers volledig werkend af, wat grote voordelen biedt voor bedrijven in het MKB."

###

Rackserver
Rackserver is leverancier van hardware voor serverparken en datacenters. Het bedrijf levert onder andere servers, KVM- en netwerkswitches, servermanagementcards en storage-oplossingen. Rackserver heeft een ervaren sales- en technisch team dat onder andere Built-To-Order-systemen (BTO) samenstelt voor een klantengroep met uiteenlopende wensen en behoeften.