Ingezonden persbericht


Amsterdam, 16 juni 2005

Lufthansa breidt e-ticket uit
Star Alliance leden bieden etix op alle routes eind 2005

Passagiers die reizen met elektronische tickets (etix) profiteren direct van de nauwere samenwerking tussen Lufthansa, bmi en LOT Polish Airlines. Vanaf heden is de etix service ook beschikbaar op vluchten naar de wereldwijde bestemmingen van Lufthansa's partner luchtvaartmaatschappijen bmi en LOT. Passagiers hebben de mogelijkheid te vliegen naar 370 steden in de wereld zonder papieren ticket.

De afspraak is onderdeel van een project van de Star Alliance dat klanten de mogelijkheid biedt in de toekomst te reizen op éénzelfde elektronisch ticket binnen het Star Alliance netwerk. Lufthansa biedt momenteel etix op vluchten met Lufthansa, Air Canada, Austrian Airlines, Scandinavian Airlines en United. Eind 2005 zullen ook de overige partners uit het Star Alliance netwerk - Singapore Airlines, Air New Zealand, Spanair, Asiana, Thai Airways en VARIG - de etix mogelijkheid bieden in het routenetwerk.

Passagiers die reizen met een elektronisch ticket ontvangen hun instapkaart bij de check-in balie of bij de check-in zuil. Elektronische tickets kunnen worden gekocht bij de reserveringscentra, op de luchthaven bij Lufthansa's partner maatschappijen, bij de reisbureaus als op het internet.

Zie ook: media.lufthansa.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Haras,

Van Luyken Communicatie Adviseurs. Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06 e-mail: haras@vanluyken.nl

---- --