Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 16 juni

Alkmaar 16-06-2005 - 14.30 uur

Radardetectoren in beslag genomen

Heerhugowaard, woensdag 15 juni 2005.

Woensdag werden tijdens verkeerscontroles, waarbij gebruik gemaakt werd van een videoauto, vier radardetectoren aangetroffen. Van drie voertuigen werd een deel van het kentekenbewijs ingenomen omdat de detectoren ter plaatse niet gedemonteerd konden worden. Bij het inleveren van de apparatuur krijgen de bestuurders het ingenomen kentekenbewijs weer terug. Tegen de vier bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van ongeval

Schagen, woensdag 15 juni 2005.

Woensdagmiddag meldde de vader van een 3 á 4 jarig meisje dat zijn dochtertje dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur betrokken raakte bij een aanrijding. Dit gebeurde op de het speelplaatsje aan de Seringenhof. Een jongen op een fiets reed over de speelplaats en reed het kind aan. Het meisje raakte daarbij gewond aan haar oog en liep een flinke snijwond op aan haar wang. De dader fietste na het ongeval door en liet het kind in hulpeloze toestand achter. De politie zoekt getuigen van dit ongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schagen, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Parachutiste gewond na ongelukkige landingen

De Cocksdorp, woensdag 15 juni 2005.

Woensdagmiddag is een 28-jarige Française gewond geraakt tijdens de landing na een parachutesprong. Dit gebeurde op een terrein langs de Postweg. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan haar rug. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar zij is opgenomen.

Verkeerscontrole

Den Helder, woensdag 15 juni 2005.

Woensdag werden op de Torplaan. Waterkeringsweg en de Marsdiepstraat verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 17 bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van een veiligheidsgordel. Drie autobestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. Acht bestuurders werden bekeurd omdat zij aan het seinen waren met lichtsignalen. Drie bromfietsers kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te hoog was. Tot slot werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor diverse andere overtredingen.

Controle waterrecreanten

De Rijp/Langedijk, woensdag 15 juni

Woensdag werd op het water in de Eilandspolder in De Rijp en de Zuiderdel en omgeving in Langedijk controles uitgevoerd op waterrecreanten. Een bestuurder van een motorboot voer te snel en werd daarvoor bekeurd. Daarnaast werden 9 vissers gecontroleerd. Zeven van hen visten met te veel hengels of bleken niet over de nodige papieren te beschikken.

Man en meisje gewond bij brandje

Wieringerwerf, woensdag 15 juni 2005.

Woensdagavond raakten een 50-jarige man uit Wieringerwerf en zijn 16-jarige dochter gewond bij een brandje op een veldje aan de Schoener. De man, lid van de vrijwillige brandweer, was in verband met dit brandje, gepiept. Het bleek dat een hoopje afval in brand was gestoken. Toen de brandweerman het vuurtje wilde blussen werd vanuit een groep jongeren een fles met vermoedelijk benzine in het vuur gegooid/geschopt. Hierdoor ontstond een steekvlam waarbij de brandweerman en zijn dochter die naast hem stond, brandwonden opliepen. Zij hebben zich laten behandelen in het ziekenhuis in Hoorn waarna zij weer naar huis mochten. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Man en hond gewond na aanrijding

Den Helder, woensdag 15 juni 2005.

Woensdagavond raakte een 55-jarige man uit Den Helder ernstig gewond nadat hij was aangereden door een personenauto. Het slachtoffer liep samen met zijn vrouw en aangelijnde hond over de Prins Hendriklaan. Ter hoogte van de Postburg wilden zij de Kanaalweg over steken. Hierbij werd de man en de hand aangereden door een personenauto die over de Kanaalweg reed. Volgens getuigen reed de bestuurder van deze auto met hoge snelheid. Door de aanrijding raakte de man ernstig gewond aan zijn hoofd en benen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. De hond raakte eveneens gewond. Het dier is met een dierenambulance overgebracht naar een dierenarts in Den Helder die het dier heeft geholpen aan zijn verwondingen. Na de aanrijding botste de auto frontaal tegen de gevel van een flat. Omdat de bestuurder van de auto mogelijk alcohol heeft gebruikt en militair bleek te zijn is het onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. (personalia van de bestuurder is niet bekend bij de politie)

Man aangehouden met harddrugs.

Alkmaar, donderdag 16 juni 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 20-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Roelantstraat. De jongen hield zich verdacht op in de omgeving van een pand waarvan bekend is dat daar drugs worden gedeald/gebruikt. Tijdens een controle werden bij de jongen acht bolletjes aangetroffen met verdovende middelen. Deze zijn in beslag genomen. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie zoekt getuigen van mishandeling.

Hoorn, donderdag 16 juni 2005.

De politie in Hoorn is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaats vond in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.45 uur op de Muntstraat. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Hoorn, reed daar op zijn fiets en vroeg aan een aantal voorbijgangers om een vuurtje. Vervolgens stopte er een personenauto van het merk Suzuki, type Swift waar vier personen uit stapten. Deze sloegen het slachtoffer verschillende keren. Vervolgens vernielden zij de fiets van het slachtoffer. Toen de daders het slachtoffer met een stuk ijzer wilden slaan wist hij te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling, in het bijzonder de personen aan wie het slachtoffer om een vuurtje verzocht. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844(lokaal tarief).