Gemeente Wunseradiel


Twaalf nieuwe verkeersbrigadiers in Makkum

Witmarsum, 16 juni 2005

Op dinsdag 14 juni 2005 heeft burgemeester Theunis Piersma van de gemeente Wûnseradiel in de Christelijke Basisschool De Ark te Makkum twaalf nieuwe verkeersbrigadiers aangesteld.

De basisschool De Ark heeft haar (hoofd-) ingang aan de ds. L.Touwenlaan. De ds. L.Touwenlaan is een brede weg en bovendien een belangrijke verkeersader voor het dorp Makkum. Dagelijks zijn vele kinderen die naar deze school gaan verplicht de ds. L.Touwenlaan meerdere keren over te steken. In het kader van Duurzaam Veilig (30 km/h binnen de bebouwde kom) is er een verkeersdrempel aangebracht op de plaats van de oversteek. Ondanks deze drempel blijkt het dat er nog steeds hulp nodig is bij het oversteken van (schoolgaande) kinderen.

De Chr. Basisschool "De Ark" maakt al een aantal jaren gebruik van zogenaamde verkeersbrigadiers.

Het team van verkeersbrigadiers in Makkum wordt naast vrijwillige ouders, mede gevormd door de kinderen die deel uitmaken van de groepen 7 en 8. Samen met de school participeert de gemeente Wûnseradiel in dit project.

Er zijn opnieuw 12 kinderen uit groep 6 aangesteld t.w. Jaap Koornstra, Anneke Stroband, Glenn Tromp, Karen Dijkstra, Jurjen Horjus, Hinke Marian Kuiper, Sanchez Cuperus, Sophie Geertje Elisabeth de Jong, Ymkje Dijkstra, Denise Fijnvandraat, Miranda Kolk, en Nico Pieter Jonathan Katsburg, als opvolgers van groep 8 die aan dit project hebben meegewerkt en naar het voortgezet onderwijs gaan: Erwin Schippers, Annettine Dijkstra, Mirjam Kadijk, Laura Wijnia, Sietske Talitha Smit, Dennis van Peer, Willem Johannes Hilt, Jelle Pieters, Andrea Danielle van der Velde, Arjen Tjerk Smitstra, Sander Schippers en Ester Hiemstra.
Verder hebben Mevr. A. Klein en mevr. B. Smit meegewerkt aan het project.

Door burgmeester Piersma is aan alle nieuwe verkeersbrigadiers een officiële aanstellingbrief overhandigd.

Jan Leijstra
voorlichting gemeente Wûnseradiel
0517 - 53 33 2