Amsterdam Airport Schiphol

Toplokatie Amsterdam Airport Schiphol trekt nieuwe bedrijven  
EGL en UMC kiezen voor nieuwe vestiging op Schiphol           
                                                              
Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
16 juni 2005                                                  
Nieuw vrachtgebouw voor Eagle Global Logistics (EGL) Schiphol Real Estate heeft een overeenkomst getekend met Eagle Global Logistics voor de ontwikkeling van een vrachtgebouw op Schiphol Zuidoost. Deze ontwikkeling omvat circa 8.000 m2 bruto vloeroppervlakte bedrijfsruimte en 2.100 m2 bruto vloeroppervlakte kantoorruimte. EGL had al vestigingen op Schiphol Rijk en Schiphol Oost. In het nieuwe vrachtgebouw worden alle activiteiten van deze logistieke dienstverlener nu gecentraliseerd. Het nieuwe vrachtgebouw is een ontwerp van Moen en Van Oosten. Medio juni 2005 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. Het nieuwe gebouw zal in maart 2006 worden opgeleverd.

UMC naar het WTC Schiphol Airport
Het Europese hoofdkantoor van het Taiwanese bedrijf UMC verhuist naar het WTC Schiphol Airport. UMC is een toonaangevende high-tech metaalgieterij die halfgeleiders produceert en heeft wereldwijd een jaaromzet van ruim E 3 miljard. UMC heeft met Schiphol Real Estate een huurovereenkomst getekend voor 500 m2 kantoorruimte. Het Europese hoofdkantoor van UMC is nu nog gevestigd in Amsterdam Zuidoost. UMC zal in september 2005 haar intrek nemen in het WTC Schiphol Airport. Meer nieuwkomers
UMC en EGL zijn niet de eerste nieuwkomers op de luchthaven Schiphol. Sinds januari 2005 heeft Schiphol Real Estate met 21 bedrijven, die voorheen niet op de luchthaven gevestigd waren, huurovereenkomsten getekend. Het totaal van deze transacties betrof ruim 20.000 m2 kantoorruimte en 11.000 m2 bedrijfsruimte. Zo werd onlangs de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft Nederland (12.000 m2) op Schiphol Centrum bekendgemaakt. Een andere nieuwe vestiger is Star Alliance. De luchtvaartmaatschappijen van deze alliantie van BMI, Lufthansa Airplus Servicekarten, Deutsche Lufthansa, Austrian Airlines, Singapore Airlines, Air Canada, United Airlines en British Midland zullen zich dit jaar en volgend jaar ieder in het Triport Kantorencomplex op Schiphol Centrum gaan vestigen. Ook Alitalia, Kroonenberg Groep, Blomsma, Munchhof, Sineth Consultants, Business Creation, FNS, Kunststad, MPM, Blue Bird Travel, FTC Trust, WorldWide Broker, ProLogis, Seko Benelux, Pearle, Transair Cargo, ANSO Work en Horse Service International hebben gekozen voor kantoorruimte op de luchthaven.

Toplokatie Schiphol zeer in trek
Voor de nieuwe vestigers speelt bij hun keuze voor een vestiging op Schiphol de combinatie van factoren zoals het uitgebreide netwerk van bestemmingen en frequenties van Amsterdam Airport Schiphol, de strategische en dynamische locatie, de uitstekende bereikbaarheid, de goede parkeermogelijkheden en de aanwezigheid van tal van faciliteiten een doorslaggevende rol.

053-2005/mb