Gemeente Geldermalsen

Na uitgebreid inspraaktraject met omwonenden:

16 juni 2005 - Op 10 januari en 17 maart jl. heeft de gemeente Geldermalsen in Dorpshuis t Duifhuis te Deil twee discussieavonden georganiseerd over de verkeerssituatie in de Bulkstraat vanaf de komgrens tot de aansluiting met de Beemdstraat.

Tijdens de eerste avond is met de omwonenden uitgebreid gediscussieerd over de verkeers(veiligheids)problemen die momenteel op dit weggedeelte worden ervaren, ook de staat van het wegdek bleek een probleempunt te zijn. Vervolgens zijn de problemen geprioriteerd en is op een kaart aangegeven waar ze het grootst zijn. Daarna is gesproken over mogelijke oplossingen. Aan de hand van de resultaten van de eerste avond is op de tweede discussieavond een voorstel voor verkeersremmende maatregelen en onderhoud aan de weg gepresenteerd. Op de voorgestelde maatregelen werd overwegend positief gereageerd. Daarbij werd een duidelijke voorkeur uitgesproken voor maatregelen met groenaccenten. Bij een aantal onderdelen van heet voorstel werden kanttekeningen geplaatst en alternatieve oplossingen aangegeven. Ook na deze avond zijn er nog reacties bij de gemeente binnengekomen. Al deze opmerkingen en alternatieve oplossingen zijn zoveel mogelijk verwerkt in het eindontwerp.

Omdat ook aan de asfaltverharding van de Beemdstraat (tussen de Bulkstraat en de bebouwde komgrens) onderhoud gepleegd moet worden, is de Beemdstraat in het eindontwerp betrokken. Om de wegfunctie en de weginrichting van deze straat met elkaar in overeenstemming te brengen, is een aantal snelheidsremmende maatregelen ontworpen en in het ontwerp opgenomen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het eindontwerp inmiddels definitief vastgesteld.

Het definitieve ontwerp ligt vanaf maandag 20 t/m donderdag 30 juni a.s. tijdens de gebruikelijke openstellingstijden, bij de vakbalie Bouwen & Wonen in het gemeentehuis te Geldermalsen ter inzage. Met vragen/opmerkingen kan men gedurende die periode terecht bij de heer H. de Groot van de afdeling Gemeentewerken, telefoonnummer 0345 586 752 of mevrouw S. Timmermans van de afdeling Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer 0345 586 678.