Gemeente Utrecht

MEER GROEN IN PLANGEBIED TALMALAAN

Op uitdrukkelijk verzoek van de klankbordgroep van bewonerscomité's komt er in het stedenbouwkundig plan voor Talmalaan en omgeving meer ruimte voor groen. Het college heeft ingestemd met een voorstel om minder woningen te bouwen dan nodig is om de plannen voor het gebied financieel haalbaar te maken. Om het tekort EUR. 1,3 miljoen te dekken doet de gemeente Utrecht een beroep op het budget dat de provincie Utrecht voor de stad heeft gereserveerd ter uitvoering van het Streekplan 2005-2015.

De afgelopen maanden is intensief gezocht naar mogelijkheden om een stedenbouwkundig plan te maken, dat zoveel mogelijk tegemoet kwam aan de wens om het groen in het plangebied zo min mogelijk te versnipperen. Grootste probleem hierbij was gebrek aan financiële ruimte om aan die wens tegemoet te komen. Met de medefinanciering door de provincie Utrecht van een deel van het tekort kan hiervoor een oplossing gevonden.

Het Stedenbouwkundig plan Talmalaan omvat nieuwbouw van 252 woningen. De Talmalaan zelf wordt in westelijk richting verlegd en krijgt een rotonde en twee kruisingen. Het gehele gebied tussen de Goeman Borgesiuslaan en de Talmalaan wordt als een stedelijk groengebied ingericht. Daarnaast zijn ook groene elementen aan de oostkant van de Talmalaan opgenomen.

Over het stedenbouwkundig plan volgt na de zomer inspraak. Daarna wordt het ter besluitvorming aan de gemeenteraad toegezonden.

Noot voor de media:
Heeft u naar aanleiding van dit persbericht nog vragen dan kunt u contact opnemen met Bestuurscommunicatie gemeente Utrecht, Gerard Derksen, 030 286 1132 / 06 270 30 714