Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


ATTENTIE & Correctie !!!!


In ons bericht van vandaag over de diefstallen in een zorgcentrum, is per
abuis de plaats Doetinchem vermeld.

Het betreffende centrum is gevestigd in Wehl.


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 juni 2005


Lichtenvoorde - Fietsster raakt gewond


Een 79-jarige inwoonster uit Lichtenvoorde raakte woensdag (16/5) licht gewond na een aanrijding. De vrouw fietste rond 12.20 uur over de Esstraat richting het centrum. Een 48 jarige automobilist uit Gaanderen reed op dezelfde weg haalde de vrouw in. Toen de fietsster lnaar links reed om af te slaan, kwam ze in botsing met de auto en kwam ten val. Door de val had de vrouw een wondje in haar gezicht dat gehecht moest worden.


Zelhem - Bromfietser gewond


Een 16-jarige bromfietser uit Zelhem raakte woensdag omstreeks 11.50 uur gewond. Een 34-jarige automobilist uit Zelhem wilde vanaf een uitrit aan de Ruurloseweg de weg oprijden. Hij zag hierbij de bromfietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep vermoedelijk een gebroken enkel.


Doetinchem - Politie grijpt in op de Veentjes


De politie van Doetinchem heeft woensdagmiddag en -avond (15/6) op de Veentjes ingegrepen, nadat er meerdere meldingen van overlast van een groep mensen op de Veentjes binnen waren gekomen.
De aanwezigen dronken alcohol en schreeuwden naar voorbijgangers. De politie trof zowel 's middags als 's avonds een groep van zo'n 7 personen aan. Zij kregen een boete voor samenscholing, een artikel in de plaatselijke verordening van Doetinchem.
Een 16-jarige Doetinchemmer werd aangehouden terzake openbare dronkenschap en het drinken op de openbare weg. Hij verzette zich tegen de aanhouding en daarbij raakte een politieagent licht gewond.Hij werd ingesloten.


Winterswijk - Met scooter over de kop


Een 48-jarige scooterrijder ging woensdag omstreeks 12.30 uur met zijn scooter over de kop. Hij reed over het fietspad aan de Corleseweg richting Winterswijk. Een 50 jarige automobilist uit Vreden kwam met zijn auto vanuit een uitrit en wilde de weg oprijden. Hierbij moest hij even stilstaan op het fietspad. De scooterrijder schrok hiervan en remde sterk af. Hierdoor ging hij over de kop. Hij werd met verwondingen aan elleboog, schouder en pink per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Ruurlo - Door warmte in slaap gevallen


Op de Groenloseweg vond woensdagmiddag (15/6) rond 16.30 uur een aanrijding plaats. Een 23-jarige automobilist uit Winterswijk reed over de Groenloseweg richting Groenlo. Op een gegeven moment kwam hij terecht op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Hierdoor botste hij tegen de auto van een 23 jarige Raaltenaar. De Winterswijker verklaarde vermoedelijk door de hitte in slaap gevallen te zijn. Hij had verwondingen in zijn gezicht en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Ulft - Bromfietser onder invloed alcohol onderuit


Een 31-jarige bromfietser uit Ulft ging woensdagavond omstreeks 23.00 uur op de FB Deurvorststraat met zijn bromfiets onderuit. Hij had reeds een knie in het gips en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Met de knie bleek alles in orde. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol. De man weigerende mee te werken aan een alcoholonderzoek. De politie maakt hiervan proces verbaal op. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd. Hiervoor kreeg hij een boete.


Steenderen - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (16/5) bij een controle op de Doeburgseweg een 55 jarige automobilist uit Olburgen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,1 prom. De man kreeg een boete.


Lichtenvoorde - Kunststof deuren weggenomen


Bij een bedrijf aan de Alberts Schweizerstraat werden woensdag (15/6) tijdens de lunchpauze tussen 12.45 en 13.15 uur 6 kunststof deuren en een luifel weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Aalten - Rijbewijs kwijt


Een 34-jarige Aaltenaar moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij reed rond 20.35 uur met een snelheid van 140 km met zijn personenauto over de Hamelandroute richting Aalten. Hier is 80 km toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --