Arriva


« Actueel

16 juni 2005

NoordNed en Arriva bieden student verruimde reistijd in verband met dreigende staking ProRail

Vanwege de aangekondigde staking bieden NoordNed (trein- en busvervoer) en Arriva (busvervoer), studenten met een OV-Studentenkaart, een verruiming van reistijd aan.
- Weekkaarthouders mogen ook op zaterdagochtend 18 juni tot 12.00 uur reizen zonder bijbetaling.

- Weekendkaarthouders mogen op donderdagavond 16 juni vanaf 18.00 uur reizen zonder bijbetaling.

Oerol
In verband met het Oerol-festival op Terschelling wordt een extra grote groep reizigers gedupeerd, bovenop het grote aantal reguliere treinreizigers. Het Oerol-festival zorgt jaarlijks voor vele extra treinreizigers van en naar Harlingen Haven. De vrijdag is daarbij een extra drukke dag: het einde van een (mid)week en het begin van een lang weekend Oerol. Via onder andere de Oerol-organisatie en VVV-Terschelling zijn festivalgangers geïnformeerd over de op handen zijnde staking.

Reisadvies
NoordNed en Arriva adviseren reizigers de media te volgen over het al of niet doorgaan van de staking op 17 juni aanstaande en adviseert hen om tijdig na te denken over alternatief vervoer of een andere reisdag.

Wanneer de verkeersleiding van ProRail staakt, worden de seinen niet meer bediend en komen wissels niet in de juiste stand te staan. Ook formeel is het dan niet toegestaan om te rijden: de infrastructuur wordt niet aan de vervoerder ter beschikking gesteld.

Voor reisadvies kunnen reizigers contact opnemen met OV9292:
- telefoon 0900- 9292 ( 0,70 p.m.) of

- internetsite www.9292ov.nl