Persberichten donderdag 16 juni

's-Hertogenbosch 16-06-2005

VROUW AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch -
De politie heeft woensdagmiddag een 29-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch. De vrouw had de medewerker van een bank aan dat plein bedreigd omdat ze geen geld kreeg. De vrouw kon zich niet legitimeren en kreeg daarom geen geld.

BROMFIETS BLIJKT GESTOLEN

Rosmalen -
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 15-jarige Ossenaar aangehouden op de Burgemeester Mazairaclaan in Rosmalen. Agenten zagen de jongen rijden op een bromfiets zonder licht en zonder helm. Toen de jongen stopte voor de controle bleek het stuurslot vernield te zijn. Onderzoek wees uit dat de bromfiets op 11 juni gestolen was vanaf de Goudmijnstraat in Oss. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek. De bekeuring voor rijden zonder helm en zonder licht heeft hij al op zak.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN AUTO

Boxtel -
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee inwoners van Boxtel, 24 en 36 jaar oud, aangehouden op Hoogheem in Boxtel. Getuigen melden bij de politie dat een auto die geparkeerd stond op Hoogheem vernield werd. De gewaarschuwde politie kon de twee mannen aanhouden. De ruiten van de auto waren bijna allemaal vernield. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten. De auto stond er al een hele tijd onbeheerd.

NOG ZITTEN

s-Hertogenbosch -
Een 23-jarige Bosschenaar heeft zich woensdag gemeld op het politiebureau. De man moet nog 20 dagen zitten. Hij is ingesloten.

VERNIELING

Den Dungen-
De politie heeft woensdagmiddag een 15-jarige inwoner van Sint Michielsgestel en een 16-jarige inwoner van Esch aangehouden aan de Meersestraat in Den Dungen. De twee worden er van verdacht roeispanen van een boot die daar afgemeerd lag vernield te hebben. De 34-jarige eigenaar van de boot, eveneens uit Sint Michielsgestel deed aangifte. Vermoedelijk waren nog meer jongens betrokken bij de vernieling en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

WINKELDIEVEN

s-Hertogenbosch -
De politie heeft woensdagmiddag een 43-jarige Bosschenaar aangehouden in een winkel aan de Kapelaan Koopmansplein in zijn woonplaats. De man had voor 10.82 aan levensmiddelen meegenomen zonder te betalen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een winkel op de markt in s-Hertogenbosch werd woensdagmiddag een 23-jarige Poolse man aangehouden. De man had een kledingstuk weggenomen zonder te betalen. De man kreeg een boete van 210.

GESTOLEN AUTO TEGEN LANTAARNPAAL

s-Hertogenbosch -
De politie heeft woensdagmiddag twee inwoner van Rosmalen, 18 en 19 jaar oud aangehouden. Op de Stadionlaan in s-Hertogenbosch was een auto tegen een lantaarnpaal gereden. Getuigen zagen twee jongens uit de auto stappen en wegrennen. Op de Piet Slagerstraat trof de politie een van hen, de 18-jarige verdachte aan. Op de Van Broeckhovenlaan trof de politie de andere verdachte aan. Onderzoek wees uit dat de 18-jarige verdachte de auto van zijn moeder had meegenomen zonder hiervoor toestemming te hebben. Tevens reed de 18-jarige verdachte zonder rijbewijs. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

HENNEPKWEKERIJ

s-Hertogenbosch -
De politie heeft dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in de Koestraat in s-Hertogenbosch. In de woning werden 92 hennepplantjes aangetroffen alsmede een ploertendoder en een stroomstootwapen. De spullen zijn inbeslaggenomen. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is.

VIER AANHOUDINGEN IN VERBAND MET EEN VECHTPARTIJ

Oss
De politie heeft woensdagavond op de Terwaenen in Oss vier verdachten aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij. De vier aangehouden mannen zijn allen woonachtig in Oss en variëren in de leeftijd van 19 tot 25 jaar. De vechtpartij vond plaats voor een horecagelegenheid in dezelfde straat naar aanleiding van een eerdere ruzie. Bij een van de verdachten werd een slagwapen aangetroffen. De verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld daar beide partijen klappen hadden uitgedeeld en geen aangifte wensten te doen. Tegen de verdachte met het slagwapen is apart proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

Veghel
De politie heeft woensdagmiddag een 45-jarige man aangehouden bij zijn woning in Veghel. De verdachte had het huis van hem en zijn aanstaande ex-vrouw besprenkeld met een brandbare stof. Toen het slachtoffer bij het huis kwam, rook zij een sterke lucht, waarna zij de politie belde. De agenten en brandweerlieden die ter plaatse kwamen, constateerden dat de woning zowel op de boven- als benedenverdieping met een brandbare stof besprenkeld was. Er was geen direct brandgevaar. De verdachte is in verzekering gesteld.


---------

Veghel
Woensdagavond heeft de politie een 44-jarige man uit Veghel aangehouden omdat hij zijn 45-jarige vriendin had mishandeld. De man heeft zijn vriendin al eerder mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

BEDREIGING MET DE DOOD

Sint Anthonis
De politie heeft woensdagochtend een 47-jarige man uit Sint Anthonis aangehouden omdat hij een medewerker van de gemeente heeft bedreigd met de dood. De verdachte had naar aanleiding van een conflict over betalingen de bedreigingen naar de ambtenaar geuit. De verdachte, die zichzelf kwam melden op het politiebureau, is in verzekering gesteld.


---
/////////////////////////////////

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Rosmalen Vanochtend botste een 50-jarige automobiliste uit Rosmalen met haar auto op twee geparkeerde autos in de Dorpsstraat. Volgens eigen zeggen kreeg de bestuurster een black out wat de botsing veroorzaakte. Daarbij klapte de vrouw met haar borstbeen hard op het stuur. Ze werd ter observatie overgebracht naar het Carolusziekenhuis, maar mocht na enkele uren weer naar huis.

AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING AGENTEN

s-Hertogenbosch De politie heeft vanochtend op de Capucijnenweg, waar zij een snelheidscontrole hield, een 19 jarige inwoner van Den Bosch aangehouden voor belediging. De Bosschenaar had de toegestane maximum snelheid van 50 km/u met 28 km/u overschreden en kreeg daarvoor een bekeuring. Dat zindde hem niet, waarna hij de agenten uitschold. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Boekel Vanochtend is een 82-jarige inwoonster van Boekel bij een verkeersongeval op de Irenestraat gewond geraakt. Het slachtoffer fietste daar toen zij plotsklaps een bedrijfsbus moest ontwijken die achteruit van een oprit de weg op kwam rollen. De 47-jarige eigenaar van de bus was vergeten de handrem erop te zetten waardoor de bus was gaan rollen. Het slachtoffer kon de bus niet meer ontwijken en fietste ertegenaan waarna zij op de grond viel. Het slachtoffer is met nog onbekend letstel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.