Proximus



* 15 juni 2005

Push E-Mail: uw e-mails rechtstreeks in uw binnenzak

Proximus biedt aan KMO's de grootste keuze aan mogelijkheden om professionele en/of privé e-mails te ontvangen op hun mobiel toestel.

Brussel, 15 juni - Vandaag lanceert Proximus Push E-mail, een gamma oplossingen speciaal bestemd voor KMO's. Dankzij de 'push-technologie' kunnen de gebruikers hun professionele en/of privé e-mails onmiddellijk ontvangen op hun PDA of smartphone (Qtek, BlackBerry®, Nokia...), zonder dat zij daarvoor iets hoeven te doen, gewoon zoals bij sms. De gebruikers kunnen hun e-mails lezen, wijzigen, wissen of beantwoorden en de bijgevoegde bestanden openen net zoals wanneer zij op kantoor zijn.

E-mails lezen en versturen is een onmisbare functie in het huidige beroepsleven. Voor sommige bedrijfsmedewerkers is het heel belangrijk dat ze op afstand hun berichten en agenda kunnen raadplegen op eender welk moment en op eender welke plaats, in België of in het buitenland. In oktober 2004 lanceerde Proximus al de BlackBerry® van Vodafone, een push e-mail oplossing voor grote bedrijven met een eigen server. Om ook KMO's en individuele gebruikers die geen eigen server hebben, te laten profiteren van de Push E-mailfunctionaliteit heeft Proximus twee oplossingen ontwikkeld: BlackBerry Internet Service(TM) en Direct E-mail. Met deze twee oplossingen biedt Proximus aan KMO's en individuele gebruikers de grootste keuze aan mogelijkheden om hun professionele en/of privé e-mails te ontvangen op hun mobiel toestel.

BlackBerry Internet Service(TM)

Dankzij BlackBerry Internet Service kunnen KMO's en individuele gebruikes hun e-mails ontvangen op een BlackBerry-toestel, zonder te moeten investeren in een bedrijfsserver. De gebruiker heeft enkel een e-mailadres nodig bij een internetprovider.

Uiteraard is de BlackBerry bovenop zijn e-mail functie, ook een mobiel toestel dat spraak, sms, organisatiefuncties en multimediadiensten combineert. Bovendien kan het BlackBerry-toestel de agendagegevens, contacten en taken synchroniseren indien het gelinkt wordt aan de pc van de gebruiker. Proximus stelt verschillende BlackBerry-modellen voor: BlackBerry 7290(TM), BlackBerry 7100v(TM) en BlackBerry 7730(TM).

Als een gebruiker al over een BlackBerry-toestel (bedrijfsoplossing) beschikt in het kader van zijn beroepsactiviteiten, kan hij aan zijn werkgever vragen zijn privé-e-mails ook te ontvangen op hetzelfde BlackBerry-toestel. De gebruiker combineert dan in één toestel spraak met de ontvangst van privé- en professionele oproepen.

Direct E-mail

Dankzij Direct E-mail, een Proximus-exclusiviteit, gebruikt de gebruiker de 'push-functie', op een Qtek 2020, 9090 of S100, een Sony Ericsson P910i of een Nokia 6600.

De klant gebruikt zijn bestaande e-mailadres en -programma om zijn e-mails rechtstreeks te ontvangen op zijn PDA of smartphone door gebruik te maken van de POP3 server van zijn internetprovider. Bovendien kan de PDA of smartphone de agendagegevens, contacten en taken synchroniseren indien hij gelinkt wordt aan de pc van de gebruiker.

Tarieven

Voor BlackBerry Internet Service betaalt de gebruiker EUR 28 per maand (excl BTW) voor 20MB datagebruik in België. Voor Direct E-mail betaalt de gebruiker EUR 26 per maand (excl BTW) voor 20MB dataoverdracht in België. In het buitenland betaalt de gebruiker met de optie Eurodata EUR 0.09/10KB in Europa, zonder de optie Eurodata EUR 0.30/10KB. Buiten Europa betaalt hij EUR 0.45/10KB.

© Copyright 2005 Proximus. Alle rechten voorbehouden.