Dienstenbond CNV

Leden stemmen principeakkoord Gezondheidsdienst voor Dieren af 16-06-2005

Op woensdag 15 juni 2005 hebben wij een vergadering gehad van de gezamenlijke vakbonden waarin het principeakkoord over de CAO Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) werd besproken. Na deze gedachtewisseling hebben wij het akkoord in stemming gebracht. De aanwezigen op deze vergadering hebben het akkoord in meerderheid afgewezen.

De afwijzing heeft met name betrekking op het voorstel regeling opvang sociale gevolgen. De vergadering was van mening dat de regeling opvang sociale gevolgen van reorganisatie (bijlage 4 en het Reglement van de Gezondheidsdienst voor Dieren), inzake bovenwettelijke uitkeringen en suppleties bij ontslag 1997 van de CAO GD niet gewijzigd mag worden.

Door deze afwijzing is het principeakkoord van de baan, omdat het akkoord over de CAO en de opvang sociale gevolgen één geheel vormt.

Wij hebben deze afwijzing door de leden onmiddellijk medegedeeld aan de directeur van de GD. Hij beraadt zich nog op een reactie.

Het kan nu alle kanten op. De directie van de GD kan aangeven dat niets wijzigt en dat alles bij het oude blijft. Het kan ook zijn dat de GD bepaalde verbeteringen eenzijdig toepast. Ook is het mogelijk dat de GD nogmaals met ons wil overleggen over een nieuwe CAO, al dan niet met bepalingen over het aanpassen van de wachtgeldregeling.

Nadat wij op de hoogte zijn gebracht van de reactie van werkgeverszijde, moeten wij als werknemers een strategie uitzetten. Het zal duidelijk zijn dat acties in welke vorm dan ook, door de werknemers van de GD tot de mogelijkheden behoren.

Het besluit om in actie te gaan, wil ik toch wel genomen zien worden door meer leden dan die nu aanwezig waren op de vergadering van 15 juni jl.

De vakantieperiode breekt aan. Het lijkt me verstandig een eventueel vervolggesprek met de directie en daarna met leden na de zomer te plannen.

Vragen/opmerkingen?
U kunt altijd contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055 577 26 40) of per mail (w.burggraaf@cnvdibo.nl). In verband met de vakantie ben ik vanaf 19 juli weer bereikbaar.