Dienstenbond CNV

Start onderhandeling over het Sociaal Plan Joint venture PCM/Wegener 16-06-2005

Gisteren 15 juni 2005 hebben wij, CNV Media en andere vakorganisaties gesteund door kaderleden, met de directie van uw bedrijven Wegener en PCM overlegd over het Sociaal Plan, dat de sociale gevolgen voor de onlangs aangekondigde joint venture getroffen werknemers voor zover mogelijk dient op te vangen. Het betrof een aftastend gesprek en wisselen van uitgangspunten c.q. wensen van beide partijen. Wel is er door uw werkgevers toelichting gegeven over de laatste stand van zaken omtrent het joint venture-traject. Daarnaast is er een aantal werkafspraken gemaakt betreffende het sociaal plan-traject. Uw werkgevers hebben de wens uitgesproken om een sociaal plan vóór 1 juli as. te willen realiseren.

Onderwerpen als garanties geven, creëren en vergroten van draagvlak, begeleiden van werk naar werk, (procedurele) selectiecriteria voor de vaststelling van eventuele boventalligheid, een ouderenregeling, een vertrekstimuleringsregeling, (de hoogte van) de ontslagvergoeding en vertrekpremie, de duur van de zoekperiode naar een nieuwe dienstbetrekking en hardheidsclausule staan onder meer in het kader van bewuste onderhandelingen centraal. Om dit zorgvuldig en goed te doen dienen wij de belangen c.q. de positie van achterblijvers nooit uit het oog te verliezen. Op 23 juni as. praten wij verder met uw werkgevers over het sociaal plan. Wij zullen u kort daarna informeren over de stand van zaken.

Nog even dit:
Teneinde het onderhandelingstraject over het sociaal plan goed te kunnen doen en in dat kader een rol van betekenis te kunnen vervullen, dienen wij te beschikken over een brede achterban die ons van nuttige informatie, adviezen en wensen kunnen voorzien en desnoods druk te kunnen uitoefenen. Samen staan wij sterker. Wij doen dan ook een beroep op u. Wellicht kunt u uw collegas van het nut van het lidmaatschap van de CNV Media overtuigen. Uiteraard zijn wij graag bereid u bij uw inspanningen te ondersteunen of in overleg met u activiteiten te ontplooien om de CNV Media onder de aandacht van uw collegas te brengen.

Kortom, wij blijven uw belangen behartigen. Bovendien voor uw collegas voldoende redenen om nu lid te worden. Geef daarom bijgaande nieuwsflitsen aan uw collega en maak hem/haar lid.

Bij vragen of opmerkingen over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh; a.kansouh@cnvdibo.nl of met bestuurder Jeroen Warnaar; j.warnaar@cnvdibo.nl