Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 juni 2005

(
Leiden Aanhouding na geluidsoverlast
De politie heeft op donderdag 16 juni, omstreeks 06.30 uur, op de Waardgracht een 57-jarige vrouw aangehouden wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. Melders hadden de politie ingelicht dat de vrouw haar muziek hard had aanstaan De politie heeft haar aangehouden en overgebracht naar het bureau. Haar geluidsapparatuur is in beslag genomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Bergambacht Aanhouding na openbare dronkenschap
De politie heeft op donderdag 16 juni, omstreeks 02.30 uur, een 44-jarige jarige man uit Bergambacht aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man lag op een bankje bij het busstation aan de Burgemeester Uilkensstraat en wilde weglopen op het moment dat agenten hem benaderden. De agenten hielden hem aan en besloten de man een lift naar zijn woonadres te geven. Aangekomen bij zijn woning wilde hij niet naar binnen en maakte hij ophef. De agenten besloten hem aan te houden en over te brengen naar het bureau waar hij zijn roes kon uitslapen.


Bodegraven Auto's bekrast

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni is een groot aantal auto's op de Vrije Nesse bekrast met een scherp voorwerp. De politie heeft tot nu toe vijftien aangiften binnen, maar verwacht er nog meer. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien contact op te nemen met het bureau in Bodegraven via telefoonnummer 0900 - 8844.


Nieuwkoop Aanhoudingen

De politie heeft afgelopen twee weken zes inwoners van Nieuwkoop in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar aangehouden. De jongeren worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een aantal incidenten: een autodiefstal vorig jaar, een mishandeling van een 23-jarige Nieuwkoper, een vernieling van een lantaarnpaal en diefstal van een fiets. In totaal acht Nieuwkopers werden door de politie verhoord, waaronder de zes aangehouden personen.
De incidenten werden in wisselende samenstelling gepleegd. Woensdag 11 augustus 2004, in de avond, werd een auto weggenomen vanaf een erf aan het Ir. Dingemanspark. De auto werd korte tijd later enkele straten verderop teruggevonden. Ten tijde van de diefstal werd een aantal jongeren gezien in de omgeving van de auto. De politie heeft hierop verder onderzoek verricht en diverse getuigen gehoord. Woensdag 5 januari 2005 werd een fiets weggenomen bij de sporthal aan de Maarten Freeke Wijhe. Zondag 20 maart 2005 werd een 23-jarige Nieuwkoper mishandeld op de President Kennedylaan. Afgelopen donderdag 19 mei werd op de Elleboogvaart een lantaarnpaal omgetrapt. De 15-jarige verdachte wordt vrijdag 17 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris.


Pers uitnodiging Heropening bureau Bodegraven/ Reeuwijk

De afgelopen maanden is er intensief gewerkt aan de opbouw, uitbreiding en herinrichting van het teambureau Bodegraven/ Reeuwijk aan het Stationsplein 5 in Bodegraven. U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke heropening van het bureau. Dit vindt plaats op dinsdag 21 juni van 13.30 tot 16.00 uur in de kantine op de 2e etage.
Indien u van deze uitnodiging gebruik maakt, wordt u verzocht dit tijdig door te geven aan Bureau Communicatie; Yvette Verboon, telefoonnummer 071 - 5459802.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --