Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 7 juni 2005 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
Burgemeester ,
Wethouder van Rossum,
Wethouder Thijssen,
Wethouder Huijbregts, Gemeentesecretaris Compagne.

1. 1Best.secr Openbare- en niet openbare Besluitenlijst Goedkeuring akkoord B&W-vergadering
dd. 31 mei 2005

2. 1Best.secr Uitnodiging voor de receptie ter gelegenheid van Wie gaat? Burgemeester het 50-jarig huwelijk van dhr. en mevr. Sijbers op en weth. dinsdag 5 juli om 19.00 uur in de Beckart te Huijbregts Nijnsel. gaan.
3. 5BGR-WIZ Speeltuin Leeuwerik. Geadviseerd wordt akkoord te gaan met: akkoord
1. het aan de speeltuincommissie Vogelenzang voorleggen van de keuze of een valdempende zandondergrond in de speeltuin aan de Leeuwerik te plaatsen of de speelgelegenheid te verwijderen;
2. het aan de speeltuincommissie Vogelenzang beschikbaar stellen van een bedrag van 5.000,00 om de verouderde speeltoestellen te vervangen door nieuwe speeltoestellen.


4. 7GGB-BM Aanvraag bouwvergunning voor een Bouwvergunning weigeren wegens strijd met het bestemmingsplan. In Akkoord met erfafscheiding en poort Lieshoutseweg 60a. principe medewerking verlenen aan toegangspoorten bij inritten van hekwerk en huispercelen, met gebruikmaking artikel 19 lid 3 WRO. poort.
5. 7GGB-BM Stankcirkel veehouderij bedrijven. Geen vergunning verlenen voor een uitbreiding aan agrarische bedrijven Niet akkoord die niet voldoen aan de eisen zoals beschreven in de richtlijnveehouderij en stankhinder 1996.
6. 8GGB-RO Landgoed Liempdseweg 51. Instemmen met: Akkoord
1. de concept-inrichtingsschets, muv de in het advies d.d. 4 april 2005 genoemde aspecten, waarbij uitgegaan wordt van sloop van de bestaande boerderij;
2. het landhuis dient wat betreft vormentaal en uitstraling aansluiting te zoeken bij een van de voormalige slotjes (bv. Slotje Vreeburg);
3. de concept-inrichtingsschets nader te laten uitwerken, onderbouwen en de PPC een principe-uitspraak te vragen;
4. een overeenkomst te sluiten m.b.t. de vergoeding van kosten.


7. 8GGB-RO Convenant opstelling Masterplan Vlagheide. Akkoord met sluiten convenant en mandatering wethouder en loco Akkoord na burgemeester Van Rossum. aanpassing van het convenant op enkele punten.
8. wB&V Begroting 2006 van het Gemeenschappelijk 1. De gemeenteraad voorstellen in te stemmen met de concept akkoord MeldCentrum Brabant- Noord (GMC). begroting 2006 en het algemeen bestuur positief te adviseren. 2. Het algemeen bestuur schriftelijk informeren dat een tijdige reactie procedureel niet haalbaar is maar dat het college de gemeenteraad positief adviseert.


9. yFIN Bouwleges Wijkvereniging Eerschot. Ambtshalve vermindering verlenen van 1.000,59. akkoord
10. 5BGR-WIZ Eenmalige vergoeding identiteitskaart voor 14- 1. Instemmen met het vergoeden via de bijzondere bijstand van de akkoord jarige via bijzondere bijstand. aanschafkosten van een identiteitskaart door jongeren die in 2005 14-jaar worden en daarom in 2005 een ID-kaart moeten aanschaffen op grond van de nieuwe identificatieregelgeving.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 7 juni 2005 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. 2. De vergoeding alleen verschaffen aan ouders met een minimuminkomen dat gelijk is aan of minder dan 120% van de voor hen geldende bijstandsnorm. 3. Kosten betalen uit de het voor bijzondere bijstand beschikbare budget 2005. 4. Regeling kenbaar maken via publicatie in Midden Brabant en website.


11. 5BGR-WIZ Subsidieovereenkomst Jeugd Preventie Geadviseerd wordt akkoord te gaan met conceptovereenkomst Jeugd akkoord Programma. Preventie Programma (JPP).
12. 7GGB-BM Vlagheide. Instemmen met het voorstel tot storting van 500.000,00 uit het akkoord nazorgfonds Vlagheide door het Stadsgewest.
13. 7GGB-BM Verzoek bouwen erfafscheiding Eerschotsestraat In principe medewerking verlenen aan de muur, wanneer deze wordt akkoord 52. verlaagd tot 2 meter en deze op minimaal ½ meter achter de voorgevel wordt gebouwd, met gebruikmaking artikel 19 lid 3 WRO.
14. 8GGB-RO Stab-advies bestemmingsplan Ollandseweg 172. Instemmen met: akkoord
1. kennisnemen van het Stab-advies;
2. alleen een reactie geven op het aspect "emissiepunt";
3. de gemeenteraad van het Stab-advies en de reactie van uw college in kennis stellen.


15. 8GGB-RO Planschadeclaim M. van Esch, Dreef 3. 1. Claim voorleggen aan SAOZ en Rijkswaterstaat. akkoord 2. Ter kennis brengen aan de raad.


16. 8GGB-RO Planschadeclaim M. Habraken. 1. Claim voorleggen aan SAOZ. akkoord 2. Woningbouwvereniging hiervan op de hoogte stellen.


17. 8GGB-RO Planschadeclaim fam. Niezen, Lieshoutsedijk 29a. Claim voorleggen aan SAOZ. akkoord
18. 9GGB-WG Inrichting bedrijventerrein "De Kampen". Instemmen met het inrichtingsvoorstel en Van Boxmeer informeren. Niet akkoord met uitdunning bomen langs de Noordelijke Randweg; overige wijzigingen akkoord
19. 9GGB-WG Inrichting bedrijventerrein "De Kampen". De Heer Van Dijk informeren dat de oorspronkelijk geplande boom zal Akkoord worden gehandhaafd.
20. 9GGB-WG Samenwerkingsovereenkomst GebiedsGerichte Wethouder Huijbregts mandateren overeenkomst te tekenen. akkoord Aanpak verkeer en vervoer (GGA).
21. wB&V Concept jaarverantwoording 2004 en 1. De gemeenteraad positief adviseren over de concept akkoord resultaatverdeling Hulpverleningsdienst Brabant- jaarverantwoording 2004 en resultaatverdeling. Noord. 2. Het algemeen bestuur schriftelijk informeren dat een tijdige reactie procedureel niet haalbaar is maar dat het college de gemeenteraad positief adviseert.


22. yFIN Diverse vervangingen op ICT- gebied. Instemmen met de herbeschikking van de budgetten met dien verstande akkoord dat het beschikbare totaalbudget voor vervangingen op ICT-gebied niet zal worden overschreden.
23. 1Best.secr Verslag MT-vergadering Voor kennisgeving aannemen akkoord dd. 12 mei 2005