Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 16 juni 2005

Politie houdt verkeerscontroles

BREDA: Het politieteam Breda Zuidoost heeft woensdag in Breda en Bavel een scootercontrole gehouden. In totaal zijn er 25 scooters gecontroleerd. Een 24-jarige inwoner van Breda is aangehouden omdat hij op een gestolen scooter rondreed. Het voertuig bleek verder ook niet verzekerd te zijn. De scooter is in beslag genomen. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden. De politie gaat verder met het onderzoek. Agenten schreven 14 processen-verbaal voor verschillende feiten. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor te hoge constructiesnelheid (7), geen helm (3), slechte achterrem (1), geen geldig bromfietscertificaat (1) niet de juiste rijbaan gebruiken (1). Een automobilist vond het noodzakelijk om naar de verbaliserende agenten te claxonneren, ook deze kreeg hiervoor een bekeuring.

Aan de Konijnenberg heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Vijf automobilisten reden harder dan de toegestane 50 km/u. Twee bestuurders kregen een bon omdat zij geen autogordel omhadden.

Donderdagmorgen gingen zeven verkeersdeelnemers op de bon aan het Van Coothplein. Zes automobilisten reden door een gesloten verklaring en één reed er door rood licht.

Politie controleert op parkeren aanhangwagens en caravans

BREDA: Naar aanleiding van meerdere klachten van bewoners uit de Haagse Beemden dat hun uitzicht oftewel de omgeving van hun woning wordt verpest danwel vervuild door defecte voertuigen, aanhangwagens, campers, caravans enz. heeft het politieteam Prinsenbeemden een opruimactie gehouden. In de Algemene Plaatselijke Verordening oftewel de APV van de gemeente Breda staat dat defecte voertuigen, caravans niet langer dan drie dagen geparkeerd mogen worden. Autowrakken mogen helemaal niet langs de kant van de weg staan. In de Haagse Beemden zijn door de politie op woensdag 15 juni 2005 door de gehele wijk op 21 defecte voertuigen, aanhangers, caravans e.d. wrakstickers geplakt. De eigenaren krijgen 5 dagen de tijd om de voertuigen e.d. te verwijderen van de openbare weg. Wanneer men de voertuigen e.d. niet verwijderd wordt dit door de gemeente alsnog gedaan. De kosten hiervan worden in rekening gebracht bij de overtreder en eventueel losgeknipte sloten e.d. worden niet vergoed. De actie gaat de komende weken door, dus wanneer men een aanhangwagen, defect voertuig enz. op de openbare weg heeft staan die nog niet is voorzien van een wraksticker, heeft men nu nog de tijd om deze zonder problemen te verwijderen.

Aanhouding gesignaleerden

BREDA: Op de Valkenstraat heeft de politie woensdagmiddag een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man moest nog een boete van ruim 200 euro betalen. Aangezien hij het bedrag niet kon opbrengen is hij ingesloten voor de vervangende straf van 14 dagen te ondergaan in een cel.

In de nacht van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten op de Grote Markt een 34-jarige Bredanaar lopen die nog 95 euro moest betalen. Ook hij kon het bedrag niet voldoen en is ingesloten voor een dag hechtenis.

Bredanaren aangehouden voor verboden wapenbezit

BREDA: Aan de Galderse Meren zijn donderdagmorgen twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal, 22 en 21 jaar oud, zat in een personenauto die stond geparkeerd op het parkeerterrein aan de Galderse Meren. Bij controle van het voertuig zag een agent in een portiervak van de bestuurder een boksbeugel liggen. Achter in de auto werd bij een nader onderzoek dat werd ingesteld een dolk aangetroffen. Hierop zijn beide personen aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen. De 22-jarige kreeg van het openbaar ministerie een boete van 220 euro opgelegd voor het bezit van de boksbeugel. De jongere man kreeg een boet van 60 euro voor de verboden dolk. Na verhoor zijn de twee verdachten heengezonden.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

BREDA: In een schuur aan de Ernst Casimirstraat heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. In de schuur achter het huis trof de politie 240 hennepplanten aan. De kwekerij was in werking. De politie kwam in actie na een anonieme tip en deed eerder deze week nog een warmtemeting. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie heeft de bewoonster van het pand over de aanwezigheid van de kwekerij gehoord.

Inbraak in café

TETERINGEN: Aan de Oosterhoutseweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een horecabedrijf. Omstreeks 07:15 uur kwam de eigenaar van zijn bovenwoning het café binnen en zag dat onbekenden via de opengebroken achterdeur waren binnengekomen. De buit bestaat uit een gering geldbedrag.

Auteur: Henk Snepvangers