Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 16 juni 2005

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Woensdagavond controleerden twee politiemensen een personenauto aan de Hoogstraat. Deze auto werd bestuurd door een 37-jarige inwoonster uit Rijen. Bij controle bleek dat deze vrouw een ongeldig rijbewijs had. Verder bleek de auto onverzekerd. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek bij een blaastest dat zij ook nog te veel alcohol had gedronken. Een ademanalyse wees uit dat de vrouw een waarde had van 550 ug/l. De vrouw heeft afstand gedaan van de personenauto. Zij zal zich binnenkort bij de rechter moeten gaan verantwoorden.

Roosendaler aangehouden na uitdelen klap

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag is een 25-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Volgens de man had een 35-jarige plaatsgenoot hem op de Gastelseweg tegen zijn hoofd geslagen en een ruit van zijn bedrijfspand ingetrapt. De Roosendaler kwam rond 12:30 uur na het bedrijf waar hij te kennen gaf niet tevreden te zijn over een geleverde mobiele telefoon. Hierover ontstond ruzie en werd over en weer geduwd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal uit bedrijven

ROOSENDAAL: Woensdagmorgen is ingebroken in een horecagelegenheid aan het Kadeplein. Door de ruit van de deur te vernielen heeft men de zaak kunnen betreden. De beide gokkasten die aanwezig waren, zijn geplunderd. Door deze actie heeft de eigenaar een flinke financiële schadepost.

ROOSENDAAL: Woensdag werd er ook ingebroken bij een bedrijf aan de Nispensestraat. De eigenaar werd door de alarmcentrale ingelicht dat het alarm was overgegaan. Aangekomen bij de zaak bleek dat de toegangsdeur was vernield. Uit de zaak zijn twee racefietsen ontvreemd.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag is een 49-jarige vrouw slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw was aan het winkelen op de Nieuwe Markt. Zij had haar portemonnee in haar schoudertas gestopt. Toen zij deze wilde gebruiken bleek dat hij gestolen was. In haar portemonnee zaten, naast een geldbedrag, ook de nodige pasjes en een rijbewijs.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag trof een bewoner van de Philipslaan zijn woning open aan. Dit pand had hij s morgens verlaten. Het slot van de voordeur was vernield. Gekomen in De woning bleek in zijn geheel doorzocht te zijn. De bewoner mist een GSM en een DVD speler met film.

Bekeuringen voor niet dragen gordel

STEENBERGEN: Woensdagmiddag heeft de politie van team Steenbergen tussen 15.45 en 16.30 uur op de Wouwsestraatweg een verkeerscontrole gehouden. Een achttal personen werden bekeurd vanwege het niet dragen van een autogordel.

Rijden onder invloed

DINTELOORD: In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 40-jarige inwoonster van Dinteloord aangehouden. De vrouw reed over de Steenbergseweg toen zij door agenten werd gecontroleerd. Zij bleek onderinvloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies zij op het ademanalyseapparaat een waarde van 370 ug/l. Met een transactie op zak en een rijverbod is de Dinteoordse in de loop van de nacht heengezonden.

Diefstal vijverpompen

HOOHERHEIDE/OSSENDRECHT: Twee inwoners van de gemeente Woensdrecht hebben woensdag aangifte gedaan van diefstal van een vijverpomp. De diefstallen hebben plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag. De pompen werden ontvreemd vanuit vijvers bij woningen aan de Sondermanlaan (Hoogerheide) en Calfven (Ossendrecht).

Zakkenrollen

HOOGERHEIDE: Een 72-jarige inwoonster van Hoogerheide heeft aangifte gedaan van zakkenrollerij. De vrouw werd dinsdagochtend in een supermarkt aan de Raadhuisstraat aangesproken door een onbekende man. Bij de kassa bleek dat haar portemonnee die in haar tas aan haar rollator hing gestolen te zijn. De politie adviseert winkelend publiek alert te zijn op het moment dat ze aangesproken worden door onbekenden. Tevens adviseert de politie geen kostbaarheden onbeheerd in de winkelwagen achter te laten.

Bedrijfsinbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een schoolgebouw aan de Nobellaan. De dader kwam binnen na het ingooien van een ruit. Uit twee ruimtes werd een laptop weggenomen.

Auteur: Henk Snepvangers