Gemeente Bussum

Oproep voor geïnteresseerde Bussumers

Bent u:
Geïnteresseerd om mee te praten over de toekomst van de het dorp Bussum?
Voelt u zich:
Betrokken bij de gemeente waarin u woont?
Heeft u:
Ideeën waarmee de gemeente in de toekomst iets mee zou kunnen/moeten doen?

Leest u dan verder, want de gemeente is op zoek naar u...

"Besturen is vooruitzien. Voortdurend moeten kleine en grote beslissingen worden genomen en knopen worden doorgehakt. Op sociaal en economisch terrein en op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs, welzijn, wonen, milieu en ruimtelijke ordening. Hoe passen de dagelijkse besluiten in het toekomstbeeld van Bussum? Er is een groeiende behoefte ontstaan om de wat verdere toekomst van Bussum in beeld te krijgen en samenhangen aan te geven. Welke ontwikkelingen en knelpunten zijn op langere termijn te verwachten? Wat is de positie van Bussum daarin? Wat zijn belangrijke doelstellingen die voor de toekomst in het oog gehouden moeten worden?"

Met deze vragen opende de in 1992 opgestelde discussienota Bussum 2015, een ontwikkelingsschets'. De belangrijkste aanleiding voor het opstellen van deze schets was de vrees voor een verdere teruggang van het inwonertal en de daarmee gepaard gaande consequenties voor toekomstige ontwikkelingen. Tijdens de inventarisatiefase bleek al snel, dat niet alleen veranderingen in de bevolkingssamenstelling van belang waren voor de toekomst, maar ook ontwikkelingen op het gebied van economische zaken en werkgelegenheid, welzijn, onderwijs, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, milieu en groen. De schets werd een toekomstverkenning op hoofdlijnen, met als doel dat zij na discussie en besluitvorming richting zou kunnen geven aan diverse plannen.

We zijn nu halverwege op weg naar 2015, een prima moment om de balans op te maken en opnieuw vooruit te kijken.

Hiervoor zoekt de gemeente mensen die willen meedenken en dromen over hoe Bussum er in het jaar 2015 uit moet gaan zien. Het is de bedoeling dat er in één avond in september samen met het college van B&W flitsende ideeën op tafel komen waarmee de gemeente vervolgens aan de slag kan. U kunt zich tot 15 juli aanmelden bij Mw. F. van Leeuwen: f.vanleeuwen@bussum.nl