Politie Zaanstreek-waterland


Zaanstad

Politie houdt landelijke oplichter aan

De politie Zaanstreek-Waterland heeft een 33-jarige landelijk opererende oplichter uit Amstelveen gesignaleerd die vervolgens afgelopen zondag bij luchthaven Schiphol werd aangehouden. In Zaanstad was aangifte gedaan dat de man een BMW X5 had verduisterd. Aan de auto werden meerdere malen reparaties uitgevoerd en herhaaldelijk werd getankt zonder te betalen. Op Schiphol werd de betreffende auto gesignaleerd, in beslag genomen en de bestuurder aangehouden. De man wordt door de politie verdacht van meerdere oplichtingen en verduisteringen in diverse politieregio's. De politie vermoedt dat door de verdachte via internetadvertenties veel mensen werden opgelicht. Hij zou aangeboden goederen hebben gekocht en betaald met ongedekte cheques of met een smoesje latere betaling hebben beloofd. Waarschijnlijk was soms alleen een valse naam en adres al voldoende om de verkopers te overtuigen van zijn eerlijke bedoelingen. De verdachte is na insluiting in verzekering gesteld en zit nu in bewaring.


Voor de weekbladen Wormerveer


Het wijkteam van Wormerveer-Wormerland wil het publiek bedanken voor de enorme belangstelling en positieve reacties op de open dag op 4 juli aan de Stationsstraat in Wormerveer. De meeste kinderen die op de politie Harley-Davidson zijn gefotografeerd hebben hun gratis foto afgehaald of meegekregen. Door de enorme belangstelling moesten een aantal foto's later ontwikkeld worden. Daarvan liggen nog enkele tientallen foto's op de eigenaars te wachten. (zie ook bijgevoegde foto)

13:26 15-JUN-05
PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Verzet bij inning boetes

Een 41-jarige Purmerender en zijn 20-jarige zoon zijn door de politie aangehouden voor verzetpleging. Een agent kwam aan de deur om van de vader enkele achterstallige boetes te innen. Er werd niet betaald en de man ging er met hulp van zijn zoon vandoor toen hij hoorde dat hij mee naar het politiebureau moest. De zoon moest met enig geweld aangehouden worden en de vader werd na een kwartiertje ontdekt en aangehouden door surveillerende agenten. Na betaling van boetes en verhoor werden de mannen heengezonden.

13:30 15-JUN-05
MIDDENBEEMSTER, A7
Videowagen volgt snelheidsduivel
De politie volgde met een videoauto een 34-jarige man uit het Belgische Westerlo die met een gemiddelde snelheid van 162 kilometer per uur van de snelweg gebruik maakte. Er werden zelfs uitschieters van 174 kilometer per uur gemeten. Ook werd meerdere malen zeer kort op voorliggers gereden, het zogenaamde 'kleven' waarbij de auto van links naar rechts en terug werd bewogen (als een haai). In overleg met justitie werd voor de snelheid een boete van 520 euro en voor het gevaarlijk rijden en agressief verkeersgedrag een boete van 230 euro opgelegd. Na betaling mocht de man zijn weg vervolgen.

13:32 15-JUN-05
ZAANDAM, ROSMOLENSTRAAT
Politie pakt inbrekers met gestolen bromfiets
Na een melding van een getuige kon de politie drie 16-jarige Zaandammers aanhouden die vermoedelijk wilden gaan inbreken. Twee van hen bevonden zich op een erf nadat zij een hek overgeklommen waren. De derde stond op de uitkijk. De jongens waren op een rode scooter naar het pand toe gereden en gaven in verhoor toe dat zij wilden inbreken. De bromfiets waar zij op reden werd vermoedelijk eerder in Zaandam gestolen door het drietal. Na enkele verhoren werden de jongens overgedragen aan de zorgen van de ouders.

16:27 15-JUN-05
LANDSMEER, ZUIDEINDE
Veel zonder gordel
Bij een twee uur durende verkeerscontrole heeft het verkeershandhavingsteam van de politie 40 bestuurders of inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Verder werden bekeuringen gegeven voor het niet hands free bellen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

16:52 15-JUN-05
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Vrouw gewond na val met motor
Een 50-jarige vrouw uit Heerhugowaard is als passagier van een motorfiets, bestuurd door haar 58-jarige echtgenoot, gewond geraakt. De motorrijder kwam tussen de Broekermeerdijk en de Eilandweg ten val toen hij onverwacht hard moest remmen voor verkeer dat voor hem reed. De uitlaat van de motor kwam op het been van de vrouw en de bemanning van de toegesnelde ambulance constateerde dat het kuitbeen gebroken was en bracht haar naar het ziekenhuis. De bestuurder en de motorfiets kwamen er lichte schade vanaf.

01:34 16-JUN-05
MONNICKENDAM, BERNHARDLAAN
Drankrijder
De politie heeft een 23-jarige man uit Monnickendam aangehouden die met teveel drank op in een busje reed. Bij een controle op straat blies de man een F. Dat betekent dat hij aan het politiebureau nog een keer moet blazen om het exacte alcoholgehalte vast te stellen. Hier blies hij bijna drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij mocht na verhoor met een rijverbod van zeven uren het bureau verlaten.

00:02 16-JUN-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
Snelle drankrijder
Een 29-jarige man uit Alkmaar is door de politie aangehouden voor te snel rijden met drank op. De man werd door de politieauto gevolgd terwijl hij met een snelheid van meer dan 150 kilometer per uur over de weg reed waar maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan. Na aanhouding blies de man aan het bureau iets meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden. Hij werd na verhoor heengezonden.

20:35 15-JUN-05
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Winkeldieveggen trio aangehouden
Drie vrouwen, twee van 27 jaar en één van 29 jaar oud, allen woonachtig in Amsterdam, zijn door de politie naar het bureau gebracht nadat zij waren aangehouden door personeel van een bouwmarkt. Het personeel had gezien dat het drietal her en der goederen in de tassen deed en daarna zonder te betalen de kassa voorbij liep. De goederen zijn teruggegeven aan de bouwmarkt en de dames mochten na verhoor door de politie hun weg vervolgen.


19:54 15-JUN-05
WORMERVEER, WANDELWEG
Politie houdt man aan na opzettelijke aanrijding
De politie heeft een 20-jarige man uit Assendelft aangehouden nadat hij met zijn auto op een fietspad voor de ogen van de agenten kennelijk opzettelijk een 18-jarige man uit Wormerveer aanreed. Deze man raakte niet gewond omdat hij door weg te springen slechts licht geraakt werd. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Verdachte werd na insluiting in verzekering gesteld. De reden van zijn agressie was volgens verdachte dat de Wormerveerder raar naar hem had gekeken.


08:41 16-JUN-05
WORMERVEER, RUIJSDAELKADE
Auto gestolen bij inbraak
De politie onderzoekt een inbraak waarbij in de nacht van woensdag op donderdag onder andere een auto werd gestolen. Men is binnengekomen door gaatjes te boren in een raam aan de achterzijde van de woning en het daarna te openen. Uit de woning werd een computer, telefoon, een bril en sleutels meegenomen. Met de autosleutels werd een paars/blauwe Alfa Romeo met kenteken 47-RB-ZB gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in en de auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

---- --