Gemeente Buren


Maurikse leerlingen verzamelen 100 kilo zwerfvuil

Ruim 30 leerlingen van groep acht van de basisscholen De Boogerd en De Hoeksteen in Maurik hielpen woensdag 8 juni 2005 mee aan de actie Begin bij de basis. Deze actie is onderdeel van de voor het tweede jaar te houden actie Mooi Maurik.

Samen met de leerkrachten van groep acht, een aantal ouders, vrijwilligers en het bestuur van Vereniging Dorpsbelang Maurik (VDM) is het geheel succesvol verlopen. Het meeste zwerfvuil: flessen, hout, plastic regenpijp, voetbal, blikjes, flesjes en papier werd gevonden aan de Hoolweg en de Homoetsestraat in Maurik.

Door de inzet van een medewerker van gemeentewerken, de materialen van gemeentewerken: vuilniszakken, prikstokken, handschoenen en een auto verliep het inzamelen probleemloos. De politie heeft veiligheidsvestjes beschikbaar gesteld waardoor de leerlingen goed zichtbaar waren voor alle weggebruikers. Voorafgaande aan de actie hebben maandag 6 juni jl. wethouder Van der Donk en dierarts Schrama les gegeven aan de leerlingen. Zij vertelden over de schadelijke gevolgen van zwerfvuil met name voor dieren.

Het vervolg van de actie Mooi Maurikis de verkiezing wie zijn of haar tuin en woon-omgeving schoon en netjes houdt. Deze actie heeft vorig jaar voor het eerst plaatsgevonden en wordt dit jaar weer gehouden. De deskundige jury zal tijdens de najaarsledenvergadering van VDM de winnaars bekend maken. Wilt u iemand nomineren voor deze actie neem dan contact op met de secretaris van VDM. De heer C. Koops, telefoon 0344-691886.