ROC Friese Poort


ROC Friese Poort bouwt aan de toekomst! | 14-06-2005

ROC Friese Poort heeft de architectenselectie voor de nieuwbouw van de vestiging in Sneek afgerond. Na Europese aanbesteding is de keuze is gevallen op architectenbureau Wind Groep uit Drachten, met als architect de heer Meulenbelt.

Op het voormalige terrein van het AZC aan de Harste in Sneek zal een eigentijds schoolgebouw gerealiseerd worden van circa 12.000 m². Binnen deze ruime unilocatie kunnen ruim 2000 deelnemers een middelbare beroepsopleiding volgen in de sectoren Techniek, Handel, Zakelijke dienstverlening, Gezondheidszorg, Welzijn en ICT.

ROC Friese Poort heeft een duidelijke visie neergelegd voor de architect, uitgaande van de kernbegrippen christelijk, persoonlijk, interesse en veelbelovend. Het nieuwe gebouw biedt mede daardoor een contextrijke omgeving met uitstekende en zeer diverse mogelijkheden, aansluitend bij de leefwereld van de deelnemer. Een wereld die bruist van de activiteiten en belevenissen. Een omgeving waar de deelnemer alles kan vinden en waar alles beschikbaar is voor het leerproces, maar die ook herkenbaar is als school.
Gastvrijheid, openheid, transparantie en veiligheid zijn belangrijke kenmerken in het ontwerp. Daarom bestaan binnen het gebouw verschillende herkenbare omgevingen, waardoor
elke afdeling, binnen het groter geheel, een eigen plek heeft.

Door nieuwbouw kan ROC Friese Poort optimaal voldoen aan de eisen van modern onderwijs.
De toekomst staat niet zozeer in het teken van groei, maar in het realiseren van een naadloze aansluiting tussen onderwijs en praktijk. Goed geoutilleerd beroepsonderwijs binnen de regio, maakt het gemeentelijk onderwijsaanbod compleet en kan dienen als kennisimpuls voor het aanwezige bedrijfsleven.

Naar verwachting zal het nieuwe gebouw eind 2007 in gebruik worden genomen.