Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl
16 Jun 2005

Minister-president Balkenende ontvangt vakblad Praktijk

Dinsdag 7 juni ontving minister-president Jan Peter Balkenende uit handen van ECABO-directeur Wim Streumer het eerste nummer van Praktijk. Ons nieuwe tijdschrift de opvolger van Impact is vooral gericht op praktijkopleiders.

Het is voor het eerst dat praktijkopleiders een eigen vakblad krijgen. Het is ook hoog tijd, want ze doen belangrijk werk, zeker nu het kabinet sterk inzet op stages om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Ook voor de invoering van competentiegericht beroepsonderwijs zijn deskundige praktijkopleiders onmisbaar.

Praktijk vervangt het oude ECABO-tijdschrift Impact. Het nieuwe blad is dikker en gevarieerder van inhoud. Het verschijnt ook wat vaker: vijf keer per jaar.

Dit eerste nummer bevat onder meer een interview met staatssecretaris Marc Rutte en een portret van het Johan Cruyff College. Andere artikelen gaan bijvoorbeeld over samenwerking tussen school en leerbedrijf, een enquête onder praktijkopleiders, en tien tips voor het beoordelen van stagiairs. Verder biedt elk nummer van Praktijk veel korte nieuwsberichten over onderwijs en arbeidsmarkt.

Meer informatie: www.ecabo.nl