Universiteit Maastricht

16 juni 2005
UM benoemt Van Voorst tot gastdocent
Aan de Maastricht Graduate School of Governance

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht (UM) heeft scheidend commissaris van de Koningin in de Provincie Limburg, mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst benoemd tot gastdocent (guest lecturer) aan de Maastricht Graduate School of Governance (MSGoG). De heer Van Voorst zal voor een periode van drie jaar regelmatig lezingen verzorgen voor studenten van de MGSoG.

De scheidend Limburgs Commissaris van de Koningin ontving eerder van de UM de dr. J. Tans Penning, de hoogste universitaire onderscheiding, vanwege zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de UM.

Het gastdocentschap aan de MSGoG vindt plaats in het kader van de Distinguished Lecture Series die de School vanaf 2006 zal organiseren en waarin topmensen uit het openbaar bestuur, het bedrijfsleven en NGOs (niet-overheidsorganisaties) hun waardevolle ervaringskennis over governance (bestuur) kunnen delen met gevorderde studenten die aan de MSGoG een master-en/of PhD-opleiding volgen.

De Maastricht Graduate School of Governance is een internationale ´School for Public Policy die kiest voor profilering op governancemet vijf grote thema´s: Nutrition & Health; Social Policy and Labour; Science & Technology; Globalisation, Trade & Development en Sustainable Development (duurzame ontwikkeling). De School biedt in samenwerking met academische experts van vijf UM faculteiten en gerenommeerde buitenlandse instituten master en Phd opleidingen aan. De School heeft eveneens als taak het onderzoek en de expertise in dezelfde domeinen te versterken en te bundelen. Centraal staat het bestuderen en analyseren van het beleid in het publieke domein van de samenleving, waarbij de interactie met het private domein eveneens aan bod komt.

Noot voor de pers:
Zie voor meer informatie over MGSoG:
http://www.governance.unimaas.nl/home/index.html