Gemeente Hoorn


Start nieuwe wijkaanpak in Hoorn-Noord

Persbericht d.d.: 15 juni 2005

Hoorn gaat voor een schone, hele en veilige leefomgeving voor alle inwoners. Om dat te bereiken is voor een nieuwe aanpak gekozen. Wijkbewoners raken meer betrokken bij de manier waarop organisaties als gemeente, politie, Intermaris Woondiensten en Stichting Netwerk hun werk in de wijk doen. De verschillende organisaties werken intensief samen in wijkteams. Na Risdam-Zuid, Zwaag en Blokker is nu de beurt aan Hoorn-Noord voor de nieuwe wijkaanpak.

Voor de bewoners van Hoorn-Noord worden in deze maand drie buurtbijeenkomsten georganiseerd. Het wijkteam geeft uitleg over de nieuwe aanpak en wil graag horen hoe de wijkbewoners hun wijk en buurt ervaren. Met deze informatie, gekoppeld aan de kennis van onder andere het Overleg Leefbaarheid Hoorn-Noord en de andere partners, kan een begin worden gemaakt met de opzet van een wijkplan. Het wijkplan bevat plannen voor vier jaar om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren.
Alle wijkbewoners hebben een uitnodiging gekregen voor een bijeenkomst voor hun buurt.

Overzicht buurtbijeenkomsten
Maandag 20 juni om 20.00 uur: voor de straten ten noorden van de Johannes Poststraat en ten westen van de Liornestraat. Locatie: wijkcentrum De Schoor, Tweeboomlaan 89. Dinsdag 21 juni om 20.00 uur: voor de straten ten zuiden van de Johannes Poststraat en ten westen van de Liornestraat. Locatie: wijkcentrum De Schoor, Tweeboomlaan 89. Woensdag 22 juni om 20.00 uur: voor de straten ten oosten van de Liornestraat. Locatie: wijkcentrum De Schoor, Tweeboomlaan 89.
---