2e persbericht van donderdag 16 juni 2005

Eindhoven 16-06-2005 - Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Politiebureaus op actiedag normaal open

In tegenstelling tot andere berichten zijn volgende week donderdag 23 juni alle politiebureaus in Zuidoost Brabant normaal open voor het publiek. Op die dag is in Den Haag een landelijke actiedag voor politiemensen. Er wordt wel een zondagsdienst gedraaid als het om het aantal politiemensen gaat dat op straat dienst doet.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Donderdagmiddag is op de Vestdijk een verkeerscontrole gehouden. Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven. Drie bekeuringen voor het veroorzaken van geluidshinder, twee bekeuringen voor het niet handsfree bellen, een bekeuring voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs en vijftien bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel. Veertien voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. Toegestane snelheid is 50 km/u.

Heeze: Tabakswaren en scheermesjes weg bij inbraak

Donderdag tussen 3.00 en 3.25 uur is ingebroken in een winkel aan het Ten Borchwardplein. De toegangsdeur is opengebroken en uit de winkel zijn veel sigaretten, shag en scheermesjes weggenomen.

Son: Diefstal auto

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Wilhelminalaan is tussen woensdag 18.45 uur en donderdag 10.00 uur een auto weggenomen. Het gaat om een groene Volvo 940 met het kenteken RJ-ZH-32.

Valkenswaard: Snelheidscontroles

* Op de Eindhovenseweg is donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1262 voertuigen gecontroleerd. 63 reden te hard. Toegestane snelheid is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid 76 km/u.

* Op de Europalaan, de Smelen, de Dommelseweg en de Leenderweg zijn donderdag tussen 7.15 uur en 15.00 uur snelheidscontroles gehouden. Van de 5262 gecontroleerde voertuigen reden er 31 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. De toegestane snelheid is 50km/u.

Veldhoven: Zakkenrollers gepakt

In een supermarkt aan het Meiveld zijn donderdag om 12.20 uur een 15-jarige Eindhovenaar en een 22-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Een 68-jarige Veldhovense vrouw werd door de jongen afgeleid en de vrouw pakte de portemonnee uit haar tas. De verdachten gingen naar de kassa en de vrouw ging daar achteraan. Een alerte man, die bij de kassa stond, zag dat een van de verdachten de portemonnee weggooide. Hij greep de twee in de kraag en gaf ze later over aan de politie. De twee verdachten zijn ingesloten.