Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt mobieltjes in onderzoek overval

Tiel 16-06-2005 - (01)

Het rechercheteam dat de overval onderzoekt op de Tielse Vrijmarktorganisator, is op zoek naar vier mobiele telefoons die bij de overval zijn weggenomen.

Die zondagmiddag werd de organisator na sluiting van de Vrijmarkt, beroofd van de dagopbrengst, op het moment dat hij aan de achterzijde van de Vrijmarkt weg wilde gaan. De man nam plaats in zijn bestelbusje, waarin ook zijn gezinleden zaten. Op dat moment werd het gezin overvallen door drie onbekende mannen en bedreigd met wapens. Bij de overval werden naast de dagopbrengst ook vijf mobiele telefoons van zijn gezinsleden, afhandig gemaakt door de drie daders. Een telefoon is inmiddels terug gevonden in de omgeving van de Rivierenlandlaan.

Direct na de overval is de politie een sporenonderzoek en een buurtonderzoek gestart. Daaruit zijn inmiddels enkele bruikbare tips voor het rechercheteam gekomen. Getuigen geven daarbij aan voor de overval een donkerkleurige personenauto gezien te hebben. Deze auto was voorzien van buitenlandse kentekenplaten.

Het rechercheteam dat deze overval, die voor de slachtoffers zeer ingrijpend is geweest, onderzoekt is op zoek naar de overige mobiele telefoons. Deze vier telefoons zijn van het merk Nokia en Siemens, waarvan een telefoon paars gekleurd is.
Het onderzoeksteam verzoekt mensen, die een telefoon aantreffen in Tiel West of de Burgemeesterswijk, hierover de politie te informeren en de telefoon(s) niet op te pakken. Dit in verband met de nogelijkheid van een sporenonderzoek. Daarnaast roepen wij u op contact met ons op te nemen, als u zon telefoon heeft gevonden en nog niet bij een politiebureau hebt afgegeven. U kunt contact opnemen met de politie via het algemene nummer: 0900 88 44.