Gemeente Echt-Susteren


Brandweer Echt-Susteren zoekt vrijwilligers voor de versterking van het korps
Brandweer zoekt collega

Als er ergens een brand uitbreekt, een ernstige aanrijding plaatsvindt, een auto te water raakt, een tankauto met gevaarlijke stoffen omslaat of een dier in nood raakt dan wordt de brandweer gebeld. (alarmnummer 112) Dit zijn slechts enkele voorvallen van de velen waarvoor een vrijwillige brandweerman of vrouw via een draagbaaroproepapparaat dat ze tijdens hun werk en vrije tijd bij zich dragen, worden opgeroepen. Zij laten meteen alles en iedereen in de steek als hun pieper gaat.

Vanaf dat moment telt letterlijk elke seconde.

Vrijwilligers zijn geen amateur brandweerlieden. Hun training is zwaar en is precies hetzelfde als die bij beroepsbrandweermensen. Het enige verschil is dat zij geen dagtaak hebben aan hun brandweertaak.

Niet iedereen kan het aan
De inspanning die door een brandweermens moet worden geleverd is niet gering. De wekelijkse training, de bijbehorende studie en de Uitruk'. In een meestal zeer korte tijd wordt er dan een topprestatie van u verlangd. Bijna altijd gaat het om een race tegen de klok. Mensen in nood.

En... geen situatie is hetzelfde. Het is dan ook voor uw eigen veiligheid en die van de andere brandweerlieden, dat we bijzonder strenge eisen stellen aan de brandweerman of vrouw.

Alleen jou plaats als vrijwilliger is nog open.

Spreekt jou dit aan?

Bel