Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 juni 2005


Apeldoorn - Motorrijder overleden


De 21 jarige motorrijder uit Apeldoorn die zondagavond (12/6) ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de Europaweg in Apeldoorn is dinsdagavond (14/6) in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
De man reed zondagavond omstreeks 19.45 uur op de Europaweg in de richting Hoenderloo en botste achterop een voor hem rijdende auto die bestuurd werd door een 20 jarige man afkomstig uit Apeldoorn.


Apeldoorn - Hennenkwekerij aangetroffen


De politie trof woensdag (15/6) in een schuur bij een pand aan de Kostverloren een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden 643 planten aangetroffen. Bij het pand werd een 31-jarige man uit Epe aangehouden, die verklaarde dat de kwekerij van hem was.
Alle goederen van de kwekerij werden vernietigd.
Door de Nuon werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt en zal naar verwachting een naheffing opleggen. De politie maakt proces verbaal op.


Apeldoorn - Veelpleger verdacht van dealen


De politie heeft afgelopen nacht (16/6) een 43-jarige Klarenbeker aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Hij werd in Apeldoorn aangetroffen en bleek in bezit van ruim 100 pillen (vermoedelijk XTC) en enkele grammen cocaïne en heroïne.
De man werd in verband met het onderzoek ingesloten. Hij staat op de lijst van veelplegers en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.


Apeldoorn - Fietsster raakt gewond


Een 63-jarige fietsster uit Huizen raakte woensdagmorgen (15/6) omstreeks 11.15 uur gewond nadat ze was gevallen. De vrouw fietste met haar man op het fietspad tussen de Otterlosweg en Hoog Buurloseweg. Zij kwam met de fiets in de berm terecht en ging op ver de kop. De vrouw had verwondingen in het gezicht en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt


Agenten wilden afgelopen nacht (16/5) een 34 jarige Apeldoorner controleren. Deze ging er echter vandoor. Agenten troffen de man enige tijd later te voet aan in het centrum.
Omdat de man onder invloed bleek, werd hem aangezegd niet meer te mogen rijden.
De man deed dit echter toch, waarop de politie achter hem aan ging. Op de Soerenseweg stopte de man en werd daarna aangehouden. Hij blies op het politiebureau 1,4 prom. Uit een nader onderzoek bleek dat zijn rijbewijs eerder ongeldig verklaard was en dat Apeldoorner nog boetes had openstaan. De man werd ingesloten.


Apeldoorn - Gestolen snorfiets terug bij eigenaar - "Doe altijd aangifte" -


Woensdagavond werd een 14 jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen reed op een snorfiets die - zo bleek uit een aangifte - de dag ervoor was weggenomen bij flat aan de Parelvissersstraat. Een 24 jarige Apeldoorner had aangifte gedaan.
De jongen verklaarde dat hij met andere jongens de snorfiets had de gestolen. De jongen zal met toestemming van de ouders worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject.
De snorfiets is terug naar de eigenaar. De politie wijst er op dat aangifte doen zin heeft. Deze week is de landelijke campagne "Doe altijd aangifte" van start gegaan.


Apeldoorn - Auto's vernield


De politie is een onderzoek gestart naar de vernieling van 4 auto's. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag (15/6). De auto's stonden geparkeerd aan het Kasteel en werden bespoten met een bijtende substantie.


Apeldoorn - Brand in woning


In een woning aan de Operettestraat is woensdag omstreeks 18.30 uur brand ontstaan. De bewoners hebben getracht de brand zelf te blussen, maar moesten in verband met de veiligheid de woning verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. De schade is niet bekend.


Apeldoorn - Dronken man onwel


Naar aanleiding van een meldingen troffen agenten afgelopen nacht (16/5) op de Vestalaan een 58 jarige Apeldoorner in beschonken toestand aan. Omdat de agenten het niet vertrouwden werd een ambulance gewaarschuwd. Juist op het moment dat de ambulance arriveerde werd de man onwel en bleek dat hij een hartstilstand had. De Apeldoorner werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --