Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 juni 2005


Wezep - 13 maal gordeldier - 15 x geen gordel


Agenten hebben woensdagmorgen (16/5) op het gebruik van autogordels gecontroleerd bij de basisschool aan de Veluwelaan. Er konden 13 gordeldieren uitgereikt worden aan kinderen die wel in de auto zaten. De controle was vooral gericht op het gebruik van de gordel door kinderen. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor: 9x geen gordel als bestuurder, 2x geen gordel als bijrijder, 1x kind voorin en geen gordel, 3x kind achterin en geen gordel. Verder werd 1x bekeurd omdat een kind niet veilig achterin de auto zat


't Harde - Bromfietser raakt licht gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Doornspijk raakte woensdagmiddag (15/6) gewond na een aanrijding. Een 48-jarige automobilist uit Doornspijk reed omstreeks 12.30 uur over de Kernhoopweg. De bromfietser reed achter hem. Op een gegeven moest de automobilist stoppen. De bromfietser kon niet op tijd remmen en botste tegen de auto. Zowel de bromfietser als zijn passagier raakten liepen schaafwonden op.


Putten - Tas weggenomen


Dinsdagmiddag (16/5) werd de tas van een 37-jarige inwoonster uit Putten weggenomen. Dit gebeurde omstreeks 15.00 uur tijdens het winkelen in de Kerkstraat. In een onbekend ogenblik werd de tas uit het mandje onder de kinderwagen weggenomen. In de tas zat onder andere een rijbewijs. Verder zat in de tas het medicijn Stesolid. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar de politie in Putten op telefoonnummer 0900 8844.


Putten - Brand in woning


In een woning aan de Esdoornlaan was woensdagmiddag rond 13.00 uur brand ontstaan. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat een sigaret niet goed uit was en in de prullenbak was gegooid. Doordat de gehele woning rookschade had, was de woning tijdelijk niet bewoonbaar. Voor de bewoners is onderdak geregeld en Salvage werd ingelicht.


Putten - Bromfiets ingenomen


Agenten hebben woensdagmiddag (15/6) de bromfiets van een 16-jarige Harderwijker in beslag genomen. De jongen had geen gele plaat op de bromfiets en agenten wilden hem controleren. Hij ging echter bij het verkeerslicht aan de Voorthuizerstraat met hoge snelheid door rood. Vervolgens haalde hij op de rotonde meerdere voertuigen in. De jongen probeerde zich te verstoppen achter een aanhangwagen in de Lage Engweg en werd daar aangehouden. De bromfiets werd voor technisch onderzoek ingenomen.


De politie maakt proces verbaal op.


Ermelo - Folie op autoruiten


De politie heeft woensdagmorgen omstreeks 08.35 uur een 20-jarige Harderwijker aangehouden. Tijdens een controle op de Harderwijkerweg kreeg de Harderwijker een bekeuring omdat hij de autoruiten had beplakt met donkerkleurig folie.
De jongeman was het hier niet mee eens en begon te schreeuwen en de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden. In overleg met justitie kreeg hij een boete van E 220,-. Dit voor het hebben van de folie en het beledigen van ambtenaren in functie.


Ermelo - Uitgebreide verkeerscontrole


De politie van het politieteam Ermelo hebben in samenwerking met de ANWB en de dienst gemeentewerken van de gemeenten Ermelo woensdagmiddag (15/6) een grote verkeerscontrole gehouden op de Harderwijkerweg. Hierbij vielen de volgende bekeuringen: 16x geen gordel, 1x vervallen APK, 6x te hoge snelheid (hoogste 74 km, 50 km toegestaan), 4x niet kunnen tonen rijbewijs, 2x niet kunnen tonen kentekenbewijs, 1x opgevoerde bromfiets, 2x niet kunnen tonen bromfietscertificaat , 1x kenteken niet leesbaar, 1x voeren mistlamp en 1x niet handsfree telefoneren.


Ermelo - Politie zoekt automobilist


Een onbekend gebleven automobilist is woensdagavond (15/6) rond 18.05 uur op de Julianalaan met zijn auto tegen de spoorboominstallatie gebotst en vervolgens doorgereden. Volgens getuigen reed de bestuurder met zeer hoge snelheid door de bocht aan de Julianalaan. Vervolgens was deze bestuurder de macht over het stuur verloren en botste tegen de spoorbomen. Het zou gaan om een zwarte auto. Deze auto moet aan de voorzijde zwaar beschadigd zijn. De politie is op zoek naar de automobilist en/of getuigen. Zij kunnen bellen naar de politie in Ermelo op telefoonnummer 0900-8844.


Harderwijk - Fietsertje raakt gewond


Een 4-jarige jongen uit Harderwijk raakte woensdag (15/6) omstreeks 15.40 uur gewond na een aanrijding. Een 29-jarige automobilist uit Harderwijk reed vanaf de Julianalaan richting de Deventerweg. Doordat hij even was afgeleid had hij niet door dat voor hem het jongetje fietste. Hij kon een aanrijding niet voorkomen. Het jongentje liep een hersenschudding op.


Wapenveld - Aanrijding onder invloed alcohol


Op de kruising Groteweg / Revelingsweg vond woensdag (15/6) omstreeks 08.45 uur aanrijding plaats tussen een 42-jarige bestuurder van een bromscooter uit Zwolle en een 37-jarige automobiliste uit Wapenveld. De scooterrijder sloeg vanaf het fietspad plotseling linksaf en de Wapenveldse kon een aanrijding niet meer voorkomen. Bleek dat de Zwollenaar onder invloed van alcohol was. Hij blies 2,8 prom. De politie maakt proces verbaal op.


Harderwijk - Vrouw valt op station


Een 67-jarige inwoonster uit Capelle aan den IJssel raakte woensdag gewond nadat ze was gevallen. Bij het uitstappen van de trein werd ze per ongeluk geduwd waardoor ze viel. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat haar heup gebroken was.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --