Gemeente Assen


Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911


Het Palet krijgt kleur

Assen, 16 juni 2005

Op 15 juni is de nieuwe woonwijk van Assen, het Palet, officieel geopend. Wethouder Theo Verdegem had de eer de eerste paal te mogen slaan. Klas 4 van de Vrije School had de eerste paal in een ware reus omgetoverd. Met broek, stropdas en zelfs met snor en baard.

Met de eerste paal, werd ook direct de nieuwe fietsbrug door hoofd Wijkbeheer Renske Postuma en wethouder Henk van Hooft geopend. Henk van Hooft mocht vervolgens samen met kunstenares Paulien Kingma de kunstpanelen in de gerenoveerde Roldertunnel onthullen. De tunnel is voorzien van de frisse, opvallende kleuren rood, geel en blauw. Deze kleuren passen binnen de ontwerpfilosofie Asser school die pleit voor optimale kwaliteit van de openbare ruimte in Assen.

De heer Tilstra van het ministerie van VROM heeft de gemeente Assen geprezen om dit Stad en Milieu project. Een project om van een industrieterrein een woonwijk te maken. Ook noemde hij hoe bijzonder het is dat het project zonder bezwaarschrift door de procedures is gekomen. Dit dankzij de projectleider, maar mede ook dankzij de inzet van de klankbordgroep. Hij noemde het "een voorbeeldproject voor menig andere gemeente".

De middag is georganiseerd door de ontwikkelaars Geveke ontwikkeling, Ter Steege vastgoed en Bergprojecten. Meer informatie over het Palet is te vinden op www.hetpaletassen.nl.

Opening Het Palet

De eerste paal