Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (16/06/05)

TILBURG, 16 juni 2005

Politie houdt tasjesrover aan dankzij oplettende getuige

TILBURG: Een 50-jarige man uit Tilburg heeft er donderdag 16 juni omstreeks 10.00 uur voor gezorgd dat de politie een tasjesrover kon aanhouden. De man achtervolgde de verdachte totdat de politie ter plaatse was.
De verdachte, een 41-jarige inwoner van Venray, had omstreeks 09.45 uur op de kruising van de Goirkestraat en de Korte Hoefstraat een 49-jarige vrouw uit Poppel van haar tas beroofd. De vrouw probeerde de tas vast te houden, maar zag de verdachte er uiteindelijk met haar eigendom vandoor gaan toen de hengsels van de tas afbraken. Ze ging achter de man aan en kreeg daarbij hulp van twee mannen. De verdachte ging er vandoor in de richting van de St. Marcusstraat. In de Korte Hoefstraat gooide hij de tas van de vrouw weg, hij had er op dat moment haar portemonnee al uitgehaald. De 50-jarige Tilburger bleef achter de verdachte aanlopen en volgde hem via de St. Marcusstraat naar het Bart van Peltplein. Daar wees hij de gealarmeerde politie op de man. De portemonnee van de vrouw werd later teruggevonden in de St. Marcusstraat. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van poging woninginbraak

TILBURG: De politie hield woensdag 15 juni omstreeks 20.30 uur op de kruising van het Columbusplein, het Transvaalplein en de Voltstraat twee mannen aan op verdenking van poging tot woninginbraak. De twee, Tilburgers van 18 en 19 jaar oud, worden ervan verdacht kort daarvoor geprobeerd te hebben in te breken in een woning aan het Columbusplein. Ze probeerden zowel de achterdeur als de voordeur te forceren en vertrokken weer toen dit niet lukte. Dankzij een oplettende getuige kon de politie het tweetal, dat aan het opgegeven signalement voldeed, even later aanhouden. De 19-jarige verdachte heeft de poging woninginbraak bekend.

Politie treft hennepkwekerij aan en houdt verdachte aan

TILBURG: De politie stelde woensdag 15 juni na klachten over wateroverlast een onderzoek in een bedrijfspand in de Persephonestraat in. In een bedrijfsunit troffen ze een in werking zijnde hennepkwekerij van ongeveer 210 planten aan. De huurder van de ruimte kwam ter plaatse en werd omstreeks 18.50 uur aangehouden. De man, een 34-jarige Tilburger, bekende dat de hennepkwekerij van hem is en deed er afstand van. De kwekerij zal worden ontmanteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake de Opiumwet.

Man aangehouden na lastigvallen ex-vrouw

TILBURG: De politie hield donderdag 16 juni een 40-jarige Tilburger aan op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 39-jarige ex-vrouw al langere tijd lastig vallen. Zo bestookte hij haar met telefoontjes en sms-berichten. Bovendien zou hij haar hebben bedreigd. De vrouw deed in maart aangifte tegen de man. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Rijden onder invloed

TILBURG: De politie controleerde woensdag 15 juni omstreeks 21.15 uur op de Korvelseweg een bromfietser. De bestuurder ervan, een 22-jarige Tilburger, bleek onder invloed van alcohol te zijn (250 ug/l) en kreeg hiervoor een bekeuring.

Dronken man blijkt lastige arrestant

TILBURG: De politie controleerde in de nacht van woensdag 15 juni op donderdag 16 juni omstreeks 03.00 uur in de Stedekestraat een automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor de ademanalyse. Hij weigerde echter in eerste instantie plaats te nemen in het arrestantengedeelte van de politieauto. Ook wilde hij niet gefouilleerd worden, wat standaard beleid is wanneer iemand wordt vervoerd in een politieauto. Het gaat hierbij immers niet alleen om de veiligheid van de betrokken politiemensen, maar ook om de veiligheid van de arrestant. Toen één van de politiemensen aangaf dat hij moest meewerken, beledigde hij deze politieagent. Eenmaal op het bureau bleek dat het ademgehalte van de man 310ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraken

TILBURG: Woensdag 15 juni is tussen 08.00 uur en 17.15 uur ingebroken in een woning aan de Generaal Smutslaan. De voordeur bleek te zijn opengebroken. Uit de woning werd onder andere een laptop weggenomen.

TILBURG: Donderdag 16 juni is tussen 00.30 uur en 07.20 uur ingebroken in een woning aan de Ardennenweide. Via een niet goed afgesloten raam kon de woning worden betreden. Uit de woning werd onder andere een rugzak met daarin schoolboeken weggenomen.

BERKEL-ENSCHOT: Tussen woensdag 15 juni 23.30 uur en donderdag 16 juni 06.15 uur is ingebroken in een woning aan de Sportlaan. Een raam aan de voorzijde van de woning bleek te zijn geopend via de zogenaamde gaatjesboormethode. Voor zover nu bekend is er niks weggenomen.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Winkelpersoneel van een schoenenwinkel aan de Heuvel hield donderdag 16 juni omstreeks 12.50 uur een 19-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd een paar schoenen weg te nemen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes afgingen. Hij is overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden na bedreiging vrouw

TILBURG: De politie hield donderdag 16 juni omstreeks 11.30 uur op de Trouwlaan een 35-jarige man uit Tilburg. De man zou samen met een 41-jarige man uit Tilburg een 40-jarige vrouw uit Tilburg hebben gedreigd. De vrouw is de ex van de 40-jarige Tilburger. Zij werd donderdag eerst telefonisch bedreigd. Later kwamen beide mannen naar haar woning in de Generaal Hertzogstraat en bedreigden haar onder andere met een hakbijl. De politie kon de 35-jarige man aanhouden, naar de 40-jarige man wordt nog gezocht. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt man aan na drugsdeal

TILBURG: De politie zag donderdagochtend 16 juni in de Lochtstraat twee mannen die vermoedelijk een drugsdeal met elkaar sloten. Ze wilden één van de mannen, waarvan ze vermoedden dat het de dealer was, controleren, maar de man ging er bij het zien van de politie vandoor. Tijdens zijn vlucht probeerde hij zich te ontdoen van de verdovende middelen die hij bij zich had. De man is aangehouden. De verdovende middelen, die de man weggooide, 17 bolletjes cocaïne, zijn in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden terzake mishandeling

TILBURG: De politie hield woensdagavond 15 juni in een voetbalstadion aan de Goirleseweg tijdens de voetbalwedstrijd Syrië - Italië een 32-jarige man uit Enschede aan. De man had in het stadion ruzie gekregen met enkele andere mannen. De onenigheid ging over het al dan niet mogen tonen van de Koerdische vlag. Eén van de stewards die het opstootje wilde sussen, kreeg vervolgens een schop van de man. Hij deed daarop aangifte van mishandeling.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen