Artsen zonder Grenzen


Arrestatie hoofdverdachte moorden Afghanistan bevestigd

16/06/2005 15:57 -- De Afghaanse autoriteiten bevestigen dat ze de hoofdverdachte van de moorden op vijf Artsen zonder Grenzen-medewerkers gearresteerd hebben. De vijf werden een jaar geleden in de provincie Badghis omgebracht. De autoriteiten hebben ook bevestigd dat de moorden één van hoofdredenen voor de arrestatie zijn.

We hopen dat deze stappen deel uitmaken van een volledig onderzoek naar de motieven achter de moorden op onze collegas en van de vervolging van alle betrokkenen. We hebben de kwestie in de afgelopen twaalf maanden een aantal malen aan de orde gesteld. Recent gebeurde dat nog tijdens een bezoek van de Afghaanse president Karzai aan België. Mocht het onderzoek uitwijzen dat nog anderen betrokken zijn bij de misdaad, dan moeten deze personen ook worden berecht, stelt Artsen zonder Grenzen. De organisatie wacht verdere ontwikkelingen in deze zaak af. We hopen dat het onderzoek zowel de families van onze vermoorde collegas als onszelf de langverwachte antwoorden op de vragen naar de redenen achter de moorden zal geven.

Team AzG toegang geweigerd tot kamp Rwandeze vluchtelingen in Burundi; vluchtelingen tot illegale immigranten verklaard -- datum: 13/06 Vorige bericht Nieuws home

Artsen zonder Grenzen -- Plantage Middenlaan 14 1018 DD Amsterdam -- GIRO 4054