Gemeente Eindhoven

Persbericht: 16 juni 2005, no. 145

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer prof. dr. J.M.G. Frijns, geboren op 14 augustus 1947 te Heerlen en wonende Antigonelaan 2, 5631 LR te Eindhoven is benoemd tot

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Frijns lid van de Directieraad van de stichting Pensioenfonds en tevens directeur Vermogensbeheer van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds heeft zich bijzonder ingezet om het ABP als professioneel vermogensbeheerder nationaal en internationaal te positioneren.

Dit heeft er onder meer toe geleid dat het ABP voor de tweede keer in successie werd uitgeroepen tot het beste pensioenfonds van Europa. Ook leverde de heer Frijns een bijzondere bijdrage aan de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen van Corporate Governance. De heer Frijns is thans voorzitter van de Commissie Corporate Governance, die toeziet op de naleving van de Code Tabaksblat .

De heer Frijns was vanaf 1995 bijzonder hoogleraar Beleggingsleer aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en schreef publicaties op het gebied van financiële markten, beleggingen en pensioenen. Vanaf 2001 is hij eveneens voorzitter van de Beleggingscommissie van de stichting GAK.

De Minister van Financiën, de heer G. Zalm, heeft op donderdag 16 juni 2005, om 13.00 uur, in de Beurs van Berlage in Amsterdam, de onderscheiding aan de heer Frijns uitgereikt ter gelegenheid van zijn afscheid van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds.

© 2005 Gemeente Eindhoven