Ingezonden persbericht


Den Haag, 16 juni 2005

Vakjury onthult Top Tien beste plannen studentencompetitie KickStart

Tien nominaties geselecteerd uit 116 oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

De eerste spanning voor de ruim honderd deelnemers aan KickStart 2005, de studentencompetitie voor maatschappelijk ondernemerschap, is voorbij nu de tien nominaties bekend zijn. Op donderdag 16 juni j.l. maakte Wubbo Ockels namens de jury, tijdens een bijzondere bijeenkomst in Madurodam, bekend welke ingezonden ondernemingsconcepten zijn verkozen tot de top tien. Een innovatief zonne-energie systeem, een uitzendbureau voor maatschappelijke studentenstages en software technologie waarmee zorgbehoevenden thuis lichaamsoefeningen kunnen doen. Dit is slechts een greep uit de tien gelukkigen die meedingen naar de titel van winnaar van KickStart 2005. Deze competitie biedt studenten een platform om hun passie voor ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid te combineren. Het winnende ondernemingsconcept wordt op donderdag 22 september in Amsterdam bekendgemaakt.

Beoordeling nominaties
De jury van KickStart 2005, bestaande uit onder andere Wubbo Ockels en War Child oprichter Willemijn Verloop, had een zware klus om de ruim honderd ingezonden ontwerpen te beoordelen op kwaliteit, haalbaarheid en originaliteit. Alleen de beste ondernemingsconcepten zijn toegelaten tot de Top Tien en dingen mee naar de titel van KickStart 2005. Wat met name opviel waren de vele kwalitatief goede inzendingen en de diverse maatschappelijke vraagstukken waar zij een oplossing voor proberen te vinden. Maatschappelijke betrokkenheid leeft wel degelijk onder studenten, en dat is goed om te zien , aldus Wubbo Ockels, jurylid KickStart 2005. De genomineerden ontvingen uit handen van de jury en initiatiefnemers Ton Winkelman en Ralph van Hessen ieder een prijs van 1.500 euro. Bovendien presenteerden zij zichzelf live en via videobeelden aan het aanwezige publiek, waarbij zij nog eens aan de tand werden gevoeld door dagvoorzitter Rocky Tuhuteru, programmamaker en mediadeskundige. Ik vind het zinvol dat er dergelijke activiteiten op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid worden georganiseerd om studenten te helpen starten en in een netwerk van investeerders te introduceren. KickStart helpt ons een eigen onderneming versneld op te zetten , aldus genomineerde Wouter van Dorsser, student Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft.

Hoogtepunt
De genomineerden gaan nog enkele spannende en intensieve maanden tegemoet; gedurende de zomermaanden zullen zij hun genomineerde ondernemingsconcept verder uitbouwen en hopen zo in aanmerking te komen voor titel van winnaar KickStart 2005. Hierbij worden zij ieder persoonlijk begeleid door een topondernemer aan wie zij gematched zullen worden en die hen gaat helpen hun ondernemingsconcept naar een hoger plan te tillen. Als het gaat om ondernemerschap moet je gewoon beginnen. Zekerheid kan je niet kopen, je moet daarom openstaan voor alles wat op je weg komt en durf hebben , aldus Willem Sijtthof, ondernemer in media en één van de coaches van KickStart 2005. Op 22 september 2005 volgt op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam de spectaculaire ontknoping met de bekendmaking.

Over Winkelman en Van Hessen
Winkelman en Van Hessen is het grootste onafhankelijke communicatieadviesbureau van Nederland. Winkelman en Van Hessen adviseert publieke en private organisaties vanuit haar eigen onorthodoxe visie op het vak. In essentie gaat het daarbij om het gebruik van creatieve communicatieprogramma's voor meetbare resultaten. Vanwege haar 25-jarig bestaan organiseert het bureau het bijzondere project KickStart dat raakt aan de cultuur van het bureau. Ralph van Hessen en Ton Winkelman ondernemers pur sang - zijn ooit als Rotterdamse studenten een bedrijf gestart en willen de hedendaagse student aansporen in hun voetsporen te treden. Meer informatie over Winkelman en Van Hessen vindt u op www.winkelmanenvanhessen.nl.

Einde Bericht

Achtergrondinformatie (