Politie Gelderland-Midden

Ede; politie blij met samenwerking Pantera

Publicatiedatum: 16-06-2005

De politie is blij met de hulp van de Stichting Pantera uit Nijeberkoop bij de zoektocht naar de ontheemde Poema. Daarbij worden vanzelfsprekend goede afspraken gemaakt, zodat de inspanningen van de stichting volledig tot hun recht zullen komen. Overigens is met de bijstand van de Stichting geen einde aan de inspanningen van de politie gekomen. Vandaag, donderdag 16 juni blijft het toezicht in het gebied waar de Poema gesignaleerd is, consequent gehandhaafd.

Ook neemt de politie nog steeds graag meldingen in ontvangst van mensen die menen de Poema te hebben gezien. Naar aanleiding van die informatie zal ook naar sporen worden gezocht, die de aanwezigheid van het dier objectief kunnen onderschrijven. Sporen die overigens vergeleken worden met de sporen die eerder deze week verzameld zijn, zodat duidelijk wordt of de gedane waarnemingen over een en hetzelfde dier gaan. Vooralsnog rechtvaardigen de verschillende meldingen, het verzamelde sporenmateriaal en - eerder deze week - resten van aangevreten wild de veronderstelling dat er ten minste een grote katachtige over de Ginkelse hei doolt. Nog steeds is dan ook het dringende advies van kracht waar mogelijk uit het gebied weg te blijven.

Pantera
Hoewel de definitieve besprekingen met Pantera nog plaats moeten vinden, is al wel duidelijk dat ook zij zullen gaan werken op basis van meldingen vanuit het gebied. Het welslagen van de actie is dan ook gebaat bij het direct bij de politie melden van bijzondere waarnemingen. Dat kan op telefoonnummer 0900 - 8844. Politiemensen in het veld kunnen dan direct - en binnenkort samen met medewerkers van de stichting Pantera - actie ondernemen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---