Ingezonden persbericht

's-Gravenzande, 10 juni 2005

Persinformatie

Twee dagen groenvoorziening in de diepte bij jarig Westplant

Westplant Interieurbeplanting in 's-Gravenzande bestaat 30 jaar. Dit viert het bedrijf met twee relatiedagen op donderdag 16 en vrijdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Sprekers van naam (onder wie bijvoorbeeld Jan Terlouw , Paul Nouwen en artchitect Cees Dam) houden elke dag vier inleidingen. In een Lagerhuis setting gaan bezoekers en inleiders in debat over actuele groene en maatschappelijke onderwerpen. Er is ook een minibeurs voor kantoorinrichters en de tropische kassen zijn open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden via de website www.westplant.nl. Het bedrijf rekent op circa duizend, voornamelijk beroepsmatig geïnteresseerde bezoekers.

Voor de bezoekers is een gevarieerd, tweedaags programma samengesteld op 5.000 m2. Een groot deel hiervan bestaat uit tropische kassen, die fungeren als opkweek- en acclimatiseringruimte. Sommige exotische kuipplanten zijn acht meter hoog.
Zes partnerbedrijven, actief in kantoorafwerking en -inrichting, presenteren hun producten en diensten op de minibeurs. Zij participeren al jaren in de permanente showroom van Westplant, die geheel in Mediterrane stijl is opgetrokken. De showroom toont uiteenlopende kantoorconcepten en zijn aantrekkelijk gedecoreerd met planten, zijden planten, tafelarrangementen en kunstobjecten. Westplant toont hier ook de nieuwste collecties en innovaties op het gebied van plantenbakken en gemummificeerde planten van Pseudofix, een revolutionair alternatief voor echte planten. Arrangeurs verzorgen doorlopend demonstraties.

Lezingen
Veel aandacht zal uitgaan naar de inleidingen en lagerhuisdiscussies. Donderdag 16 juni bespreekt conceptdenker Hans Topée (gebouw De Brug van Unilever) de nieuwste inzichten op het gebied van kantoorinrichting en de rol die planten daarbij spelen. Arnaud Quint, initiator van het internationale project 'Plants for People' vertelt waarom planten op de werkplek zich razendsnel terugverdienen en Paul Nouwen gaat in op de ethiek van het zakendoen. Trendwatcher Rob Creemers ten slotte vraagt zich af of Nederland de snelle ontwikkelingen op onder andere ICT-gebied wel kan bijhouden.
Op vrijdag 17 juni stelt Geraldine Roels de rol van kleuren in de (non-verbale)communicatie aan de orde. Na haar spreekt prof.dr. Jan Terlouw over de relatie tussen levend groen en de mens waarbij hij zich zal afvragen wat wij met elkaar aan het doen zijn met de natuur en de vermaarde architect prof. Cees Dam zal nadenken over de rol van planten in de hedendaagse architectuur. Harjan Inkelaar van het Nederlands Inkoopcentrum besluit de lezingencyclus met een betoog over het aanbesteden van groenprojecten en geeft praktische informatie voor inkopers en facility managers.

Westplant begon 30 jaar geleden als handelskwekerij en was een pionier in hydrocultuur. Momenteel is het één van de meest complete dienstverleners voor interieurbeplanting, themadecoraties en boekettenservice. Het bedrijf telt ca 80 medewerkers en is in heel Nederland actief.



Ingezonden persbericht