Politie Midden- en West Brabant

Auto verleent geen voorrang: bromfietser en passagiere gewond

PUTTE, 16 juni 2005

Een 18-jarige bromfietser uit Putte en zijn 17-jarige passagiere uit Hees zijn donderdag rond 17.00 uur op de Puttenseweg gewond geraakt na een frontale aanrijding met een auto.

Een 63-jarige bestuurster uit Ossendrecht reed in de richting van Putte en sloeg linksaf ter hoogte van een woon-werkcentrum. Bij het kruisen van het bromfietspad zag zij de haar tegemoetkomende bromfiets over het hoofd en verleende geen voorrang. Door de kracht van de botsing werden de bromfietser en zijn passagiere zon 10 meter weggeslingerd. De jongen heeft vermoedelijk diverse botbreuken, het meisje klaagde over pijn in haar nek en schouder. De traumahelicopter kwam ter plaatse om medische bijstand te verlenen, waarna beide slachtoffers per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom zijn overgebracht.

De politie heeft de bestuurster van de auto, die met de schrik vrij is gekomen, gehoord. De technische recherche kwam ter plaatse om een (sporen)onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeluk. De auto en bromfiets raakten total loss.

Auteur: Manon Erkens