Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Leidschendam, 9 juni 2005

Betreft Overhandiging RND Jaarverslag 2004

en officiële start Waarschuwingsregister Fraude Aanpak Detailhandel, 'Zwarte lijst'

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de overhandiging van het RND Jaarverslag 2004 aan Pauline Smeets van de Partij van de Arbeid (PvdA) op donderdag 16 juni 2005. Tijdens deze bijeenkomst geeft zij het officiële startschot van het Waarschuwingsregister Fraude Aanpak Detailhandel.

Het jaar 2004 is achteraf bezien in veel opzichten een opmerkelijk jaar. Het RND Jaarverslag 2004 blikt hierop terug. Het zware economische klimaat leidde tot omzet- en margeverlies voor de detailhandel en ook oorlog in de branches. Het betalingsverkeer in winkels kende structurele wijzigingen, zoals bij het afsluiten van de PINcontracten. De NMa deelde een boete van 47 miljoen euro uit aan Interpay en de banken. En de afronding eurocent bij contante betalingen werd in Woerden getest.

Ook winkelcriminaliteit stond in 2004 wederom consequent op de agenda van de RND. In juni 2004 kreeg de RND eindelijk de toestemming van het College Bescherming Persoonsgegevens, om te starten met een RND waarschuwingsregister voor frauderend winkelpersoneel. Op 16 juni gaan de eerste ondernemingen van start. Dit is voor de RND één van de belangrijkste resultaten van 2004. De detailhandel wil met het register de fraude in winkels keihard aanpakken.

Deze persbijeenkomst vindt plaats op:

Donderdag 16 juni 2005, van 12.30 - 13.00 uur in de Aletta Jacobszaal aan het Binnenhof te Den Haag

De pers krijgt gelegenheid om vragen te stellen en foto's te maken. Het persbericht, de informatie over het Waarschuwingsregister en het RND Jaarverslag 2004 worden op woensdag 15 juni onder embargo per e-mail naar uw redactie verzonden.

Wij rekenen graag op uw aanwezigheid en verzoeken u vriendelijk bijgaand antwoordformulier in te vullen en uiterlijk woensdag 15 juni a.s. te retourneren aan de RND.

Met vriendelijke groet,

RAAD NEDERLANDSE DETAIILHANDEL
A. Achterberg, Public Relations


---- --