Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Persbericht

Rosé aan Zee: publiekswinnaar

Willow Bridge Dragonfly Rosé 2004

Meer dan 460 roséliefhebbers bezochten 11 en 12 juni de derde editie van ROSE AAN ZEE. Ook dit jaar organiseerde PersWijn dit evenement. PersWijn is met een oplage van 13.000 exemplaren het grootste wijntijdschrift in de Benelux.

Ondanks het wisselvallige weer werd van de bezoekers geen wanklank gehoord. Beachclub "De Oase" bood een gezellig onderkomen voor alle bezoekers. In elk land, waar rode wijn gemaakt wordt, wordt tegenwoordig ook rosé gemaakt.

De 125 verschillende rosé's uit 13 landen gaven een goed beeld van wat er wereldwijd aan rosé te krijgen is. Er waren zeer grote smaakverschillen tussen de wijnen van een groot aantal verschillende druivenrassen. Van strak droog naar zoet, van kruidig naar fruitig, van elegant naar geconcentreerd. De consument bleek nog steeds veel waarde te hechten aan de kleur van de wijn, hoewel dat over smaak, type en smaakgehalte weinig zegt.

Maar ook het publiek bleek een zeer gevarieerde smaak te hebben. Wijnen in alle verschillende smaaktypen scoorden hoog. Ongeveer 200 deelnameformulieren werden ingeleverd, wat een goed beeld geeft van de mening van het (jonge) publiek.

Duidelijke winnaar van het publiek was Willow Bridge Dragonfly Rosé 2004, Cabernet Sauvignon uit Western Australia van Friends & Wines. Een volle ronde rosé, die aan de smaak van velen appelleerde. Deze wijn scoorde beide dagen hoog. Verder :


2. Casa Roma, Manzoni Moscato, Ingrocio Manzoni, Veneto, Vles & Co


3. Villa Maria, Private Bin Merlot/Malbec 2004 Nieuw Zeeland van LFE Groupe


4. Santa Carolina, Cabernet Sauvignon Rosé 2004, Lontué van Poot Agenturen


5. Karanika Wines, XM 2004, Xinomavro, Macedonië, Griekenland, Vles &Co


6. Domaine de la Porte. La Vigne Du Clos 2004, Pinot Noir, Loire van Prins Wijn


7. Vinas del Vero Rosado 2004, Cabernet Sauvignon/Tempranillo Aragon, Spanje, van Prins Wijn


8. Gladstone Vineyard Rosé, 2004, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Wairarapa, Nieuw- Zeeland, Gransjean


9. Lagrein Rosato Frizzante, 2004, Lagrein, Veneto, Italië, Gransjean


10. Domaine Michaud, Touraine, 2004, Pinot Gris, De Wijntherapeut

In PersWijn nummer vier zal een kort verslag van dit evenement verschijnen met uitgebreide notities van de door het proefpannel geselecteerde rosé's.

Het serieuze proeven voor de barbecue van jong en oud was weer verrassend. Ook het grote aantal deelnemers aan de wedstrijd getuigt hiervan.

Prijzen voor de deelnemers werden beschikbaar gesteld door Screwpull, de GaultMillau restaurantgids, Michel van Tuil ("Opstap naar Wijn") en PersWijn.

Wij zien uit naar de vierde editie van ROSE AAN ZEE begin juni 2006.

Informatie voor de redactie,

Ingezonden persbericht