Ingezonden persbericht


Published: 07:30 16.06.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: toename orders technologische renovatie, upgrading en uitbreiding van gebouwen in Nederland

27 miljoen euro orders voor technologie in drie Nederlandse gebouwen

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs voor 27 miljoen euro orders heeft ontvangen voor de technologische uitbreiding, renovatie en upgrading van drie private gebouwen in Nederland. Het gaat om de renovatie, upgrading en uitbreiding van het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch, de upgrading, renovatie en herinrichting van het hoofdkantoor van NAM in Assen en de uitbreiding van IKEA in Delft.

Op basis van de orderintake van Imtech in Nederland kan gesteld worden dat de Nederlandse markt voor kantoorgebouwen de eerste kenmerken van een voorzichtige opleving vertoont. Hoewel het aantal nieuwbouwprojecten nog steeds beperkt is, lijkt de markt voor technologische renovatie, upgrading en uitbreiding van op goede locaties gelegen gebouwen aan te trekken. Eind mei meldde Imtech al dat het voor 22 miljoen euro aan orders had ontvangen voor de renovatie en upgrading van drie overheidsgebouwen. De huidige opdracht van 27 miljoen euro voor drie private gebouwen sluit hier naadloos op aan. Door overcapaciteit op de markt is het prijsniveau van dit soort opdrachten echter nog niet op het niveau dat in het verleden werd behaald.

Op basis van het multidisciplinaire technologische dienstenpakket van Imtech (de integrale combinatie van ICT, elektrotechniek en werktuigbouw) is Imtech als full service contractor uitstekend in staat dit soort projecten te realiseren, waarbij de verantwoordelijkheid wordt genomen voor alle technologische oplossingen, inclusief de bouwkundige aanpassingen. Technologisch gezien gaat het om aanbrengen van state-of-the-art oplossingen op het gebied van elektrotechniek, energie, ICT-infrastructuur, lucht- en klimaattechnologie (airconditioning, verwarming, etc.), verlichting, sanitair, toegangscontrole, sprinklertechnologie, beveiliging en parkeertechnologie. Imtech is verantwoordelijk voor de engineering, installatie/implementatie, inbedrijfstelling en overdracht aan de betrokken opdrachtgevers.

In opdracht van BAM realiseert Imtech de renovatie, upgrading en uitbreiding van het hoofdkantoor van Essent aan het Willemsplein in Den Bosch. Het monumentale gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid met onder andere een auditorium en atrium. Daarnaast wordt op dezelfde locatie een nieuw 25.000 m² groot gebouw gerealiseerd met een parkeergarage voor 550 auto's. Deze nieuwbouw vervangt twee oudere bestaande gebouwen. Het monumentale gebouw en de nieuwbouw worden met elkaar verbonden door middel van een futuristische 'main street'.

Imtech realiseert ook de technologische upgrading en renovatie van het hoofdkantoor van NAM in Assen, inclusief de bouwkundige aanpassingen. Traditionele kantoorruimten worden hier omgebouwd tot een innovatieve omgeving met een open karakter met bijpassende technologische oplossingen, waaronder een flexibele ICT-infrastructuur.

Imtech is eveneens verantwoordelijk voor de complete technologie voor de uitbreiding van het woonwarenhuis van IKEA, gelegen langs de A-13 in Delft. Deze megastore wordt ruim twee keer zo groot en daarmee de grootste IKEA-vestiging van Europa. Ook komt er een internationaal opleidingscentrum voor het management van IKEA. Naast allerlei technologische oplossingen speelt brandveiligheid hier een belangrijke rol. Imtech realiseert een modern sprinklersysteem met hoge bluscapaciteit, waardoor er - geheel conform het Bouwbesluit - meer bouwkundige mogelijkheden ontstaan. Dit betekent meer ruimte, maar ook meer ontwerpvrijheden en flexibiliteit bij de indeling en inrichting van de enorme woonmall.

Alle projecten worden uitgevoerd door Imtech Projects, de in technologie in de Nederlandse markten van utiliteit en industrie gespecialiseerde divisie. De sprinkleroplossingen worden gerealiseerd door het Imtech-Roderland Sprinkler Technology, een separate business unit van Imtech Projects en het landelijk competentiecentrum van Imtech op het gebied van sprinklertechnologie in Nederland. Imtech is marktleider in brandbeveiliging door middel van sprinklers in Nederland. Oplevering van alle projecten zal in 2006 plaatsvinden.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Persbericht (PDF)

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl