Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

Persbericht kenmerk BESTEMD VOOR AFDELING DATUM de sociaal-economische redactie 15 juni 2005 CNV: installateur GTI schrapt nog eens
duizend banen
Tot verbijstering van CNV Metaaltechniek heeft installateur GTI aangekondigd nog eens duizend banen te schrappen, boven op een eerdere reorganisatie waardoor zo'n tweeduizend banen verdwijnen. Bestuurder Wilko van Niejenhuis is "zwaar teleurgesteld."
Eerder dit jaar en vorig jaar sloot CNV Metaaltechniek sociale plannen af om de door GTI aangekondigde reorganisaties ook sociaal in goede banen te leiden. "Deze aankondiging komt dwars door de uitvoering van de eerdere reorganisaties heen en zal nog meer onrust veroorzaken dan er nu al is bij het bedrijf," meent Van Niejenhuis.
"Weg der geleidelijkheid" verlaten
Hij stelt vast dat "de weg der geleidelijkheid" die uit de sociale plannen blijkt, plotseling wordt verlaten. "In de reorganisatie waarbij tweeduizend banen worden geschrapt is geen sprake van gedwongen ontslagen. Bij de aankondiging van de nieuwe reorganisatie gaat GTI uit van een natuurlijk verloop (vut, pensioen, arbeidsongeschiktheid, vrijwillig vertrek) van circa driehonderd banen. Voor de overige zevenhonderd werknemers dreigt ontslag en werkloosheid. Voorts wil GTI een aantal bedrijven verkopen, omdat ze niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf zouden horen. Volgens GTI vallen de grootste klappen bij vestigingen in de Randstad. CNV Metaaltechniek gaat niet akkoord met gedwongen ontslagen. Volgens de bond zijn werkgevers, zeker in deze tijd van economische malaise, gehouden aan de zorg ander werk voor hun personeel te vinden. Van Niejenhuis: "Werk is tenslotte de beste sociale zekerheid. Betaald niets doen achter de geraniums is dat niet."
Voor nadere informatie
Wilko van Niejenhuis (bestuurder CNV Metaaltechniek), tel.: 06 ­ 51 60 20 17 Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12


---- --