Persbericht
16 juni 2005

NIEUWE PARTNER VOOR LOVELLS' BANKING & FINANCE PRAKTIJK IN AMSTERDAM

Lovells breidt haar Nederlandse en internationale banking & finance praktijk verder uit met het aantrekken van Matthieu van Sint Truiden, voormalig partner en hoofd van de financiële praktijk van Houthoff Buruma. Matthieu zal het Amsterdamse kantoor aan het eind van deze maand komen versterken en in de banking & finance praktijk samenwerken met Ken Breken die in december 2002 overkwam van Clifford Chance. Matthieu van Sint Truiden was sinds augustus 2002 hoofd van de financiële praktijk bij Houthoff Buruma, het op één na grootste onafhankelijke advocatenkantoor in Nederland. Daarvóór was hij partner banking & finance bij NautaDutilh in Amsterdam en New York. Bij NautaDutilh was Matthieu onder andere betrokken bij de fusie tussen ABN en Amro Bank, in het begin van de jaren negentig, waarna hij anderhalf jaar bij ABN AMRO bank werd gedetacheerd. Matthieus praktijk concentreert zich voornamelijk op bank- en financiële transacties en op grensoverschrijdende bedrijfs- en financiële herstructureringen, waaronder insolventies. Hij is voorzitter van een juridische commissie die adviseert over voorgenomen wetgeving en heeft verschillende boeken en een keur van artikelen op het gebied van bankrecht, faillissementsrecht en andere onderwerpen op zijn naam staan. Daarnaast heeft Matthieu ruime ervaring op de Duitse markt en is hij actief lid van verschillende Duits-Nederlandse en Duitse juridische en bedrijfsorganisaties.
De banking & finance praktijk van Lovells in Amsterdam richt zich op alle vormen van financiering, securitisatie en PPS (publiek/private samenwerking), alsmede op de financiële kant van bedrijfsreorganisaties en insolventies en projectfinanciering/structured finance. De praktijk treedt onder andere op voor banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen en bedrijven, waaronder Fortis, ING, ABN AMRO, Rabo en de Amsterdamse vestiging van de Bank of Scotland.
AMSLIB01/AMSMWA/560626.01

NIEUWE PARTNER VOOR LOVELLS' BANKPRAKTIJK IN AMSTERDAM Page 2 of 3 Vervolg
De uitbreiding van de banking & finance praktijk in Amsterdam komt op een moment waarop een steeds verdergaande specialisatie kan worden waargenomen op de Nederlandse markt. Zo is er nu een actieve markt in structured lending en LBO (leveraged buy-out) alsmede een goed ontwikkelde securitisatiemarkt. De verwachting is dat met name de nieuwe PPS markt zich snel zal ontwikkelen, waardoor meer mogelijkheden ontstaan op het gebied van banking en projectfinanciering.
In een reactie op de komst van Matthieu, zei Ken Breken, hoofd van de banking & finance praktijk in Amsterdam:
"Ik ken Matthieu al meer dan vijftien jaar, sinds we als advocaten eerder met elkaar hebben samengewerkt in Amsterdam. Gezien de expertise van Matthieu als banking & finance advocaat en zijn capaciteiten op het gebied van het genereren van nieuwe zaken, ben ik ervan overtuigd dat onze praktijk nog meer aan dynamiek zal winnen en we de best mogelijke juridische diensten kunnen aanbieden, zowel aan cliënten in Nederland als aan de internationale cliënten van Lovells."
Matthieu van Sint Truiden zei:
"Ik heb inmiddels voor twee van de grootste kantoren in Nederland gewerkt en kijk uit naar het werken bij een puur internationaal advocatenkantoor zoals Lovells. Het internationale karakter van het kantoor, in combinatie met de bestaande klantenkring in Nederland, zoals het lidmaatschap van het ING panel, vormde een belangrijke reden voor mijn besluit over te stappen naar Lovells. Ik kijk er erg naar uit om samen met Ken de Nederlandse banking & finance praktijk van Lovells nog verder te versterken."
Einde
Informatie voor de redactie.
Voor nadere informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Ken Breken, partner, Amsterdam +31 20 55 33 600 ken.breken@lovells.com Marc Wallheimer, co-managing partner, Amsterdam +31 20 55 33 600 marc.wallheimer@lovells.com AMSLIB01/AMSMWA/560626.01 Lovells

NIEUWE PARTNER VOOR LOVELLS' BANKPRAKTIJK IN AMSTERDAM Page 3 of 3 Vervolg
Informatie voor de redactie:
Matthieu van Sint Truiden heeft onder andere rechten gestudeerd aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen (thans Radboud Universiteit), waar hij in 1984 afstudeerde. Na vier jaar als docent bedrijfs- en handelsrecht werkzaam te zijn geweest aan de Universiteit van Nijmegen, trad hij in 1988 in dienst van NautaDutilh (toen nog Nauta van Haersolte). In 1989 werd hij als advocaat toegelaten tot de balie. Tussen 1988 en 2002 was hij als advocaat werkzaam bij NautaDutilh (zowel in Amsterdam als in New York), waar hij in 1996 werd benoemd tot partner, en tussen 2002 en 2005 bij Houthoff Buruma (in Amsterdam). Matthieu, die ook zijn wetenschappelijke werkzaamheden heeft gecontinueerd, wordt een vooraanstaand jurist genoemd in verschillende internationale juridische almanakken: Global Counsel 3000: aanbevolen banking & finance advocaat IFLR1000: toonaangevende banking & finance advocaat European Legal 500: vermelding als banking & finance partner Chambers: banking & finance key partner De banking & finance praktijk maakt deel uit van Lovells' internationale financiële praktijk, die meer dan 90 partners en meer dan 180 juristen in 16 kantoren over de hele wereld omvat. De praktijk, die bestaat uit vier hoofdgebieden - international banking, business restructuring and insolvency, capital markets en project finance - beschikt over de deskundigheid om complexe grensoverschrijdende transacties te begeleiden. De bankpraktijk is als adviseur betrokken geweest bij een aantal internationale transacties met Nederlandse elementen, zoals:
Nomura-Centre Parcs sale and lease back SocGen-Refresco secondary LBO
Charterhouse-Autobar LBO
MALC aircraft lease transacties

AMSLIB01/AMSMWA/560626.01 Lovells

Atlantic House Holborn Viaduct London EC1A 2FG Tel: +44 (0) 20 7296 2000 Fax: +44 (0) 20 7296 2001 LDE 57


---- --