Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

NOORDZEE 100.7 FM WORDT Q-MUSIC

Hilversum, Vilvoorde - 16 juni 2005 - Vanaf september 2005 wijzigt de naam Noordzee 100.7 FM in Q-music. Noordzee 100.7 FM neemt zowel de naam als het format van de Belgische zender over. In september moet de metamorfose een feit zijn en zal de slogan 'Q is good for you' in Nederland worden geïntroduceerd.

Q-music wordt gepositioneerd als een jong volwassen popstation met een positieve en opgewekte sound. De muziek speelt een belangrijke rol, de deejays zijn gedreven en enthousiaste radiomakers. Q staat in Vlaanderen bekend door haar opvallende, verrassende acties. Ze richten zich tot iedereen die zich jong van hart voelt. Een 'goed gevoel' staat centraal in alles wat Q-music is en doet.

"Q-music van Groningen tot in Brussel, in een markt van 21 miljoen mensen: we moeten er zelf nog even aan wennen, maar we gaan er alles aan doen om Q-music ook in Nederland op de kaart te zetten." We richten ons op zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Aan de invulling van het programma en deejays zal de komende maanden keihard gewerkt worden", aldus algemeen directeur Q-music Peter Bossaert.

De doelgroep 18-44 aanspreken door te doen wat andere radiostations niet doen, was de missie van Q-Music bij de start in Vlaanderen in november 2001. Het zeer succesvolle Q-music heeft zich sinds die tijd sterk ontwikkeld. Op dit moment bedraagt het marktaandeel maar liefst 12.2% op de algemene doelgroep 12+ en 22.2% op de Q-doelgroep 18 tot 44 jarigen.

Sinds 1 juni is Noordzee 100.7 FM eigendom van De Persgroep. Deze Belgische mediagroep is zowel actief in de geschreven pers als in de audiovisuele media (met een 50% deelneming in de Vlaamse Media Maatschappij, uitbaatster van onder andere het televisiestation VTM en de radiozender Q-music). In Nederland participeert de Persgroep in Het Parool en heeft ze onlangs de gratis stadsmagazines Zone 010/ en Zone 020/ geïntroduceerd.

Noordzee 100.7 FM is in bijna heel Nederland te ontvangen via 100.7 FM, maar in Noord-Nederland via 100.4 FM. Daarnaast is Noordzee 100.7 FM overal in Nederland te ontvangen via de kabel en via Digitenne.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht