Gemeente Delft

Bestemmingsplannen Technopolis en TNO aangevuld

De gemeente heeft in de bestemmingsplannen voor Technopolis en het TNO-terrein aanvullende gegevens verwerkt over luchtkwaliteit. Dit is nodig omdat provincies nieuwe bestemmingsplannen inmiddels strikter toetsen op het onderdeel luchtkwaliteit.

Het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Technopolis Innovation Park is in april behandeld in de raadscommissie. De gemeente heeft het plan vervolgens aangehouden, in afwachting van de aanvullende gegevens. Het bestemmingsplan voor het TNO-terrein aan de Schoemakerstraat (waar onder meer woningen en bedrijfsruimten zijn gepland) is al in maart vastgesteld door de raad. In dit geval vraagt de provincie een aanvulling over luchtkwaliteit voordat Gedeputeerde Staten er een besluit over nemen.

Zowel de ontwikkeling van Technopolis als de nieuwe bestemming van het TNO-terrein voldoen aan de zogeheten jaargemiddelde grenswaarden van het Besluit luchtkwaliteit. De uitvoering van beide plannen leidt wel tot geringe verslechteringen van de luchtkwaliteit op een aantal wegen in de stad. Om deze verslechtering te compenseren heeft Delft inmiddels een pakket van maatregelen vastgesteld die de verslechteringen ruimschoots compenseren. Het gaat onder meer om maatregelen om het verkeer op de doorgaande wegen beter en gelijkmatiger te laten doorstromen en schonere stadsbussen te laten rijden.

De gemeenteraad stelt het aangevulde bestemmingsplan voor Technopolis op 30 juni vast. De aanvulling op het bestemmingsplan voor het TNO-gebied gaat deze week naar Gedeputeerde Staten.