Ingezonden persbericht

Twynstra Gudde start onderzoek over functioneren organisaties

AMERSFOORT, 20050616 -- Goed blijven presteren is voor organisaties niet eenvoudig. Het is afhankelijk van verschillende, met elkaar samenhangende, factoren. Twynstra Gudde Adviseurs en Managers is een internetonderzoek gestart over het functioneren van organisaties onder de naam 'Stilstaan is vooruitgaan?' Deelnemers krijgen na het invullen van een vragenlijst direct resultaten te zien in de vorm van een score en daaraan gekoppelde observaties over de organisatie van de respondent. Het onderzoek is te vinden op de website www.twynstragudde.nl.


Kritisch kijken naar de eigen organisatie komt regelmatig in het gedrang. En dat terwijl uit ervaring blijkt dat even stilstaan bij hoe het loopt juist goed is voor een scherpe en frisse visie. De zelftoets is bedoeld voor managers en medewerkers uit overheid en bedrijfsleven. De vragenlijst is samengesteld op basis van de ervaringen van de adviseurs van Twynstra Gudde die zich bezighouden met organisatievraagstukken en implementatie. In het onderzoek worden drie invalshoeken onder de loep genomen: het organisatieperspectief, het veranderkundig perspectief en het individuele perspectief.

Met de zelftoets brengt het organisatieadviesbureau voor de respondent in kaart op welke aspecten hun organisatie beter zou kunnen functioneren en hoe verbeteringen effectiever en efficiënter kunnen worden ingezet.

Na de zomer zal Twynstra Gudde de totale onderzoeksresultaten presenteren in een rapport over het functioneren van organisaties in Nederland.




Ingezonden persbericht