Gemeente Deventer

Week 24, 14 juni
2005

Meer dan een kwart eeuw inzet voor telefonische hulpverlening in Deventer

STADSPENNING VOOR ANTOINETTE BOUMAN-MEIJERING

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Deventer Stadspenning toe te kennen aan A.H. Bouman-Meijering vanwege haar bijzondere verdiensten voor de telefonische hulpverlening in Deventer en omgeving.

Bouman begon in 1974 als vrijwilligster bij de toenmalige SOS-THD. Al snel maakte zij als groepsvertegenwoordiger deel uit van de beraadsgroep. Sinds 1 januari 1991 vervulde zij de functie bureauassistent en op 1 januari 1982 werd ze coördinator van de kinder- en jeugdtelefoon. Sinds 1 februari 1997 is zij interim-directeur van Deventer SOS-THD en sinds 1 januari 1998 treedt zij op als de begeleider van de Stichting Telefonische Hulpdienst Oost-Nederland, afdeling Deventer.

De laatste tien jaar trad zij op als coördinator in Deventer en na de fusie tot THD Oost-Nederland ook als regionaal coördinator.

Zij leidde de basistrainingen voor aspirant telefoonwachten (tweemaal per jaar gedurende ongeveer vier maanden). Haar persoonlijke inbreng wordt beschreven als die van iemand die een bijzondere bijdrage levert aan het ontstaan en behouden van een prettige sfeer. Iedereen werd telkens weer gemotiveerd om met elkaar zorg te dragen dat de telefoon zeven dagen per week, 24 uur per dag, âbemenstâ was.

Publicatiedatum: 16-6-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 16 juni 2005