Fortis Bank


---
Persbericht
Brussel / Utrecht, 16 juni 2005

Luc Van Milders benoemd tot gedelegeerd bestuurder van MeesPierson Governance Services in België

De invoering van de code Lippens voor beursgenoteerde ondernemingen en de aanbevelingen voor niet beursgenoteerde bedrijven (code Buysse), heeft de aandacht gevestigd op het belang om bedrijven, hun raden van bestuur en diverse stakeholders op een professionele manier te begeleiden bij de implementatie van de voorgestelde regels van een deugdelijk bestuur.

In dit kader, en na een succesvolle introductie in Nederland, werd in België MeesPierson Governance Services N.V. opgericht. Deze nieuwe dienstverlening van Fortis is een zelfstandige activiteit die advies en ondersteuning zal verlenen op het vlak van de toepassing van de regels en aanbevelingen van Corporate Governance.

Om deze nieuwe activiteiten in België op te starten en uit te bouwen werd met ingang van 1 juni 2005 Luc Van Milders benoemd in de functie van gedelegeerd bestuurder van MeesPierson Governance Services N.V. Luc Van Milders is jurist van vorming, aangevuld met een bijzondere opleiding in Corporate Finance en Accountancy. Luc begon zijn loopbaan bij KPMG, gevolgd door een positie bij JP Morgan van 1977 tot 1985. Hierna startte hij met de Benelux-activiteiten van Filmnet abonnee-televisie, het huidige Canal+. In 1992 vervoegde hij de familiale onderneming Carestel, die hij verder uitbouwde en samen met kapitaalverstrekker GIMV in 1999 naar Euronext bracht. Onder zijn toezicht en de andere leden van de raad van bestuur werd de Carestel-Groep verder geprofessionaliseerd en haar operaties teruggebracht tot de kernactiviteiten van commerciële catering."

Perscontacten:

Brussel: +32 (0)2 565 35 84

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 28,7 miljard (31/05/2005) en circa 51.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com