Gemeente Groenlo

PERSBERICHT

Lichtenvoorde, 16 juni 2005

Groenlo-Lichtenvoorde wacht met invoeren nieuwe naam

LICHTENVOORDE - De gemeente Groenlo-Lichtenvoorde wacht met de naam 'Oost Gelre' totdat de nieuwe huisstijl gereed is.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders afgelopen maandag besloten. De huisstijl brengt de identiteit van een organisatie tot uitdrukking. Met het samengaan van Groenlo en Lichtenvoorde is een nieuwe identiteit ontstaan. Daar hoort een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl bij. Daarmee wordt de basis voor de consistentie in de communicatie van de gemeente gevormd. De nieuwe naam eerder invoeren dan de nieuwe huisstijl is vanuit communicatief oogpunt niet wenselijk.

Het per direct in gebruik nemen van de nieuwe naam zou betekenen dat alle huisstijldragers, zoals brieven en enveloppen, tijdelijk voorzien moeten worden van de nieuwe naam onder het huidige logo. Er ontstaat dan tijdelijke stijl, die dan later weer plaats moet maken voor de definitieve huisstijl. Dit komt de duidelijkheid niet ten goede. Bovendien maakt het een rommelige indruk.

De gemeente streeft er naar om de nieuwe huisstijl op 1 januari 2006 in te voeren.

Noot van de redactie: Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer Ralph Besseling, communicatie-adviseur van de gemeente Groenlo-Lichtenvoorde.


---- --