Ingezonden persbericht

Eerste Opvoedzuil in Nederland

AMSTERDAM, 20050616 -- Wethouder Hannah Belliot van de gemeente Amsterdam heeft op 8 juni 2005 de eerste Opvoedzuil in Nederland onthuld. Ze deed dat in het Amsterdamse stadsdeel Osdorp, dat in alle 13 basisscholen een Opvoedzuil geplaatst heeft. Het stadsdeel heeft daarmee een primeur in Nederland.


De Opvoedzuil, die in Osdorp OpvoedWijzer heet, is een instrument voor informatie aan ouders over allerlei aspecten van het opvoeden. Uit allerlei onderzoek (onder meer van de Nederlandse Gezinsraad) is gebleken dat ouders grote behoefte hebben aan laagdrempelige informatie over de ontwikkeling van hun kinderen, over mogelijkheden om kinderen bij hun ontwikkelingen te helpen en over de hulp van deskundigen.

De Opvoedzuil is een informatiemiddel voor ouders. Op een informatiezuil, die met een aanraakscherm wordt bediend, is eenvoudige informatie beschikbaar over onderwerpen die bij het opvoeden van kinderen van 3,5 tot 12 jaar spelen. Ouders kunnen deze informatie zelf opzoeken op het moment dat zij daar behoefte aan hebben. Bij de informatie kan een verwijskaartje met adresgegevens worden geprint over een organisatie, die ouders verder op weg kunnen helpen.

De Opvoedzuil is een product van Ideeën & Media VGP. Het product is gemaakt op basis van ervaring met vele projecten in het onderwijs. De Opvoedzuil wordt per locatie aangepast om te zorgen dat ouders adressen en tips in de eigen omgeving krijgen. Het product kan verder aangepast worden voor andere locaties of organisaties zoals consultatiebureaus, gezondheidscentra en buurthuizen. Het concept is overal toepasbaar waar een doelgroep behoefte heeft aan gemakkelijk toegankelijke informatie. Informatie bij Ideeën & Media VGP, Planetenweg 80 m, Hoofddorp, 023-5625610 of via www.opvoedzuil.nl (Tamar van Gelder of Wilfred Pover).




Ingezonden persbericht